Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Joan Margarit dona el seu llegat, de poemaris inèdits a les llibreries, a l’Institut CervantesS’obrirà l’any 2038 pel centenari del seu naixement


Joan Margarit va dipositar ahir el seu llegat a la caixa 1.019 de la cambra cuirassada del soterrani de l’Institut Cervantes, amb poemaris inèdits que no es poden trobar a les llibreries.

El llegat del poeta de Sanaüja s’obrirà l’11 de maig del 2038 coincidint amb el centenari del seu naixement. L’Institut Cervantes va realitzar ahir un dobe homenatge a Joan Margarit. En l’acte, va assegurar que el català “és l’única llengua o una de les poques llengúes cultes sense Estat que existeixen” alhora que va reivindicar que és un autor “català” i “castellà”. 

Margarit va recordar que no ha publicat un sol llibre sense que hagi sortit en ambdues llengües. De fet, els seus primers quatre llibres van ser en castellà i no va ser fins als 40 anys que va “descobrir” la llengua materna”. 

Ara, la seva obra completa reuneix 800 poemes en dos volums, un en català i l’altre en castellà. El director de l’Institut Cervantes va dir que el llegat de Margarit és important per “als que pensem que les llengües són àmbits de convivència i no de crispació i batalla”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats