Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/hJohnson obté un lleuger avantatge en l'últim cara a cara davant CorbynEl 52% dels espectadors del programa de la BBC el creuen el guanyador, davant el 48% que dóna suport al laborista


El 52% dels espectadors que van veure aquest divendres l'últim cara a cara de la campanya electoral al Regne Unit van donar com a guanyador el primer ministre, el conservador Boris Johnson, un lleuger avantatge respecte al líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, que es va imposar per al 48% de l'audiència.

Johnson va frustrar aparentment l'aposta de Corbyn per donar un cop de timó a la recta final d'una campanya en la qual el líder tory sembla confiat en la victòria i tracta de mantenir l'impuls per assegurar-se una majoria absoluta en els comicis de dijous que ve.

La signatura YouGov va divulgar l'enquesta sobre l'opinió dels teleespectadors minuts després de concloure el debat que va emetre en horari de màxima audiència la cadena pública BBC. Els seus eixos principals van ser una vegada més el Brexit i la inversió en serveis públics.

Com en l'anterior debat amb Corbyn, celebrat en els primers dies de campanya, Johnson va tractar d'explotar l'ambigüitat amb què aborda la sortida de la Unió Europea (UE) el líder laborista i subratllar el missatge que ell és l'únic candidat capaç de tancar el procés de sortida de la UE a curt termini.

Tracta així de guanyar-se els ciutadans que en els estudis sociològics han començat a mostrar cansament sobre un procés que ha monopolitzat el debat polític al Regne Unit durant més de tres anys.

"L'única via per deslligar el potencial d'aquest país és que els conservadors aconseguim una majoria suficient", va dir Johnson, que ha subratllat que les eleccions han de ser un "punt d'inflexió" en la política britànica.

"El que la gent vol és passar pàgina i que ens centrem en els seus problemes, i això és el que podem fer immediatament", ha recalcat primer ministre. Els seus plans passen per ratificar al Parlament l'acord del Brexit a què ha arribat amb Brussel·les i executar la ruptura abans de l'31 de gener.

Johnson ha estat el primer cap de Govern britànic, de qualsevol formació, que ha acceptat participar en un cara a cara durant la campanya electoral amb el líder de l'oposició.

El líder tory arriba a la recta final de la campanya amb les enquestes a favor i només espera no cometre cap ensopegada que pugui perjudicar-lo en un moment clau per a les seves opcions d'obtenir la majoria absoluta que anhela per tirar endavant els seus plans del Brexit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats