Lleida
20/37° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Clínica de Ponent reobrirà divendres com a Nova AliançaL’hospital s’ha renovat totalment després que l’octubre de l’any 2018 aparegués una esquerda a l’estructura de l’edifici


La Clínica de Ponent, que recupera el nom de Nova Aliança, reobrirà aquest divendres 5 de juny després d’un any i vuit mesos tancada per l’esquerda que va aparèixer a l’estructura de l’edifici l’octubre del 2018 i que ha obligat a renovar totalment l’immoble.

Amb 43 habitacions totalment noves i una Unitat per a Pacients Semicrítics que passa de l’entresòl a la cinquena planta (amb llum natural, cinc boxes i gestionada per metges internistes) la històrica clínica de Prat de la Riba recuperarà l’activitat a partir de divendres i, també, els treballadors que havien estat afectats per l’ERTO que es va fer en el moment en què va aparèixer l’esquerda a l’edifici. Segons consta en la pròpia web del centre, la reforma ha consistit també en oferir un aspecte més “confortable” prioritzant un ambient “totalment allunyat” del que és “convencional al món hospitalari”.

Divendres també es reobrirà el servei d’urgències situat en el xamfrà entre l’Avinguda Prat de la Riba i el Carrer Pi i Margall mentre que la renovació que s’ha fet els darrers mesos també ha permès guanyar “capacitat quirúrgica”. D’altra banda, una de les plantes de l’edifici incorpora un mural de Lily Brick que ha pintat durant el mes de maig i que s’inspira en els dies de confinament pel coronavirus.

Divina Pastora, que és la propietària de l’edifici, va optar per renovar totalment l’immoble al constatar que l’esquerda afectava l’estructura de l’immoble. Durant aquests vint mesos d’obres, s’ha invertit 14 milions d’euros per renovar totalment la clínica, que ara recuperarà el nom històric de Nova Aliança. D’altra banda, com ja va informar aquest diari el passat mes de novembre, el grup Mi Tres Torres de Barcelona, dirigit per l’exdirigent del Barça Gabriel Masfurroll, adquirirà la propietat de la clínica que gestiona des que es va arribar a l’acord amb Divina Pastora el 2016, que alhora havia assumit els mutualistes de l’antiga Aliança. L’edifici, segons van apuntar fonts de l’empresa, continuarà essent propietat de Divina Pastora.

Durant els mesos que ha estat tancada, l’atenció als pacients s’ha continuat fent des de les dependències situades al Carrer de la Premsa (darrera de l’edifici principal de Prat de la Riba) mentre que els ingressos i operacions s’han derivat a la Clínica Montserrat, la Perpetuo Socorro i l’ILO arran de l’acord que s’havia arribat amb el CatSalut després del tancament de la clínica.

UNA CLÍNICA HISTÒRICA

La clínica, situada a l’Avinguda Prat de la Riba, va obrir les seves portes l’any 1955. Primer gestionada per l’Aliança i a partir de l’any 2013 per la mútua valencia-na Divina Pastora, que va adquirir també tots els hospitals que tenia el grup, entre els que destacava la clínica de Lleida i l’Hospital Sagrat Cor de Barcelona, que ja es va vendre fa un temps. El 2016 el Grup Mi Tres Torres, amb àmplia experiència en el món hospitalari, va signar un acord amb Divina Pastora per gestionar la clínica i esva reservar també una opció de compra que es farà efectiva ara quan l’hospital estigui en funcionament.

El doctor Xavier Caufapé és el director-gerent de la Nova Aliança mentre que Carmen Barberà ostenta la coordinació mèdica i la direcció assistencial de la històrica clínica lleidatana.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats