Lleida
2-14° C (sol)
97% 26 km/h


La Generalitat descarta construir el nou centre educatiu d’Albesa per manca de pressupostEl consistori estudia ara les opcions de què disposen


La Generalitat descarta per ara construir la nova escola a Albesa per falta de pressupost, i tampoc hi posa data.

L’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-Gròs, es va reunir ahir a Barcelona amb el director general de centres públics, Josep Gonzàlez, i el delegat territorial d’Ensenyament, Carles Vega, per abordar la necessitat de construir el nou centre educatiu a Albesa i la resposta del Govern no va sorprendre a l’alcaldessa, tot i que es mostrava “decebuda”. Puig-Gròs explica que des del Departament s’ha proposat treballar un conveni, que preveu que sigui l’Ajuntament qui es faci càrrec del projecte i l’execució de l’obra. El conveni també contempla que més endavant, el Govern torni part de la despesa, en funció de cada cas. De moment, però, aquesta opció “no és massa viable”, segons l’alcaldessa, que remarca que els passos que s’estan fent ara des del consistori és estudiar i analitzar bé les opcions que tenen. 

Davant d’aquesta incertesa a l’hora de poder construir el nou centre, Puig-Gròs assegura que si des de l’AMPA es promouen manifestacions, des del consistori s’hi donarà suport. 

Cal recordar que s’han fet petites reformes gràcies a la injecció de 40.000 euros que va fer el Departament. Una quantitat que va permetre arranjar els lavabos del pati, adaptant el terra amb pintura no lliscant i canviant les rajoles trencades. Així mateix, també els va servir per canviar els sanitaris, afegint un bany petit als vàters de P3 per a què els nens poguessin arribar per ells mateixos. Entre altres problemes que encara presenten, hi ha l’aluminosi que pateix l’edifici i que algunes de les finestres no tanquen bé, provocant problemes de temperatura per als alumnes. 

Manifestacions

Per exigir la construcció de la nova escola al poble, des de l’AMPA ja s’han fet manifestacions, una d’elles amb la presència del conseller d’Interior Miquel Buch, a qui van fer arribar el malestar per les condicions en què es troba el centre educatiu. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats