Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La manifestació a Lleida pels presos aplega 300 personesAdverteixen que seguiran mobilitzats “sense por”


“Som aquí dempeus i sense por a perdre el poc que ens queda”. Les baixes temperatures d’ahir a Lleida no van impedir que unes 300 persones es manifestessin durant gairebé dues hores per rebutjar la repressió policial contra el moviment independentista. Bufandes grogues, guants, xiulets i megàfons. Convocats pels Comités de Defensa de la República, els manifestants arrencaven la protesta a la plaça Ricard Viñes en direcció cap a la presó de Ponent per demanar la llibertat dels empresonats arran dels aldarulls en protesta per la sentència al Procés. 

Amb un ambient pacífic els centenars d’activistes van recórrer els carrer de la capital del Segrià cridant consignes com “els Mossos també són forces d’ocupació” i “vergonya em faria ser policia”. A l’arribar a la presó, les ARRO dels Mossos d’Esquadra els van barrar el pas col·locant una furgoneta a l’accés. Els agents van parlar amb els manifestants i aquests, un cop entès que no els deixarien passar, van fer marxa enrere i ho van intentar per l’avinuda Onze de Setembre. Allà els agents del cos els van tornar a barrar el pas. Després d’alguns retrets cap als Mossos, van llegir el manifest on es va denunciar que és “una democràcia que menysprea les cultures no espanyoles. En diuen democràcia i no hi és”. 

Després de la lectura es donava per desconvocada, però una cinquantena de persones van desfer la manifestació un altre cop cap a Ricard Viñes, passant per davant de la seu de la Policia Nacional, on s’hi van aturar per cantar càntics en contra dels agents. 

Amb aquesta manifestació, els activistes independentistes encaren ara el dia de reflexió amb una jornada d’activitats reivindicatives.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats