Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria celebrarà el 31 de març el seu primer ple via telemàtica de la seva històriaLa Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent les reunions de les comissions per mitjà de videoconferència


La Paeria celebrarà el 31 de març el seu primer ple telemàtic de la història, a través de videoconferència, tal com es va acordar ahir en la Junta de Portaveus, que també es va desenvolupar a distància per mitjans telemàtics, dins de les mesures de protecció adoptades per fer front a l’epidèmia del coronavirus. 

El Saló de Sessions es mantindrà tancat amb pany i clau. Prèviament al ple extraordinari, se celebrarà la Junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), amb els mateixos mitjans. Tant la sessió plenària com la Junta general de l’EMU seran retransmeses en directe mitjançant streaming, perquè puguin seguir-la els interessats i també els mitjans de comunicació.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els 26 regidors podran comunicar-se per torns mitjançant videoconferència (amb imatge i àudio) i també disposaran d’un xat per parlar les qüestions organitzatives del ple. Les votacions es duran a terme mitjançant formularis dins de la mateixa aplicació. La comissió informativa de Polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat del 18 de març va ser la primera a celebrar-se de manera telemàtica.

D’altra banda, la Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent, per via telemàtica, les reunions de les diferents comissions informatives que van ser ajornades amb el decret del passat 15 de març, amb la finalitat de reduir al màxim la propagació del Covid-19. Així es va acordar durant la Junta de Portaveus d’ahir celebrada per videoconferència i en la qual també es va posar de manifest que el proper ple, el del mes de març que també va ser suspès, se celebrarà dilluns 6 d’abril, també per via telemàtica, ja que encara estarà en vigència l’estat d’alarma. 

La necessitat de reactivar les comissions informatives és per poder avançar en les tramitacions dels expedients oberts abans de la crisi sanitària, així com el paquet de mesures econòmiques anunciades per garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l’impacte d’una subsegüent crisi econòmica derivada de l’actual situació. Tots els portaveus van coincidir en la necessitat de treballar des de l’Administració per ajudar a reactivar els sectors econòmics lleidatans en l’escenari posterior a la superació de l’emergència.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats