Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria exigeix més cabal al riu Segre per evitar les alguesL'Ajuntament organitzarà el 22 de març una jornada de portes obertes als Aiguamolls de Rufea


La Paeria demanarà un any més a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que augmenti el cabal del riu Segre al seu pas per la ciutat per evitar la proliferació dels macròfits o algues.

El tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va apuntar que "aquesta és una reivindicació que l'Ajuntament realitza permanentment sense que fins ara hàgim obtingut una resposta positiva". Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va dir que "analitzarem la sentència de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la qual considera que la CHE no ha de pagar el cost de la retirada dels macròfits, unes plantes aquàtiques com les algues, del riu Segre". La sentència diu que la CHE no és l'administració directament responsable de la realització de tasques de manteniment de lleres en trams urbans.

Miquel Pueyo i Sergi Talamonte, al costat de diversos tècnics de l'àrea de Medi Ambient, van participar ahir en una visita als Aiguamolls de Rufea per veure les darreres actuacions que s'estan duent a terme en aquest espai natural i que es donaran a conèixer a la ciutadania el proper 22 de març en una jornada de portes obertes, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua.

La tècnica de Medi Ambient, Esther Fanlo, va informar que els operaris municipals estan realitzant l'adequació de camí perimetral d'aquesta zona verda de 35 hectàrees, la construcció d'un mirador elevat d'aus, la col·locació de mobiliari urbà (bancs, taules i aparca bicicletes), la instal·lació de cartells i senyals informatius, la plantació d'arbres i arbustos propis de les zones humides de la plana de Lleida i el condicionament d'una bassa temporal per a la reproducció d'amfibis. També s'instal·larà una passarel·la flotant sobre la bassa gran per donar continuïtat al camí perimetral existent i poder observar les llacunes prop de l'aigua. Un dels equipaments més singulars que s'han dut a terme ha estat l'edificació d'una torre de la biodiversitat, que han dissenyat els tècnics de Medi Ambient, i que consta d'un hotel d'insectes i nius per a diferents espècies d'aus.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats