Lleida
0-10° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La plantilla de recollida de la brossa de la Noguera planteja vaga indefinida a partir de l’11-NEls treballadors van entregar ahir a Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) la seva proposta per aconseguir tenir un conveni col·lectiu


La plantilla de recollida de brossa de la comarca de la Noguera va entregar ahir a Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) la seva proposta per aconseguir tenir un conveni col·lectiu, que estipuli una “pujada salarial” i, d’aquesta manera, desconvocar la vaga prevista pels dies 7 i 8 de novembre. Però si es manté, també es convocarà “vaga indefinida” a partir del dilluns 11. A partir d’ara, doncs, resten a l’espera de la resposta que els doni l’empresa, que confien que serà “abans de dijous”, dia en què començaria la vaga en cas que les parts implicades no arribessin a cap acord.

Segons va explicar la secretària general de la Federació d’Empleats i Empleades Públiques de la UGT, Bea Bonilla, “sembla que hi ha bona intenció però nosaltres no rebaixarem la proposta”. En aquest sentit, un cop els donin resposta, el sindicat convocarà una assemblea amb els treballa-dors per valorar-la i s’estudiarà si es manté la vaga o, per contra, es desconvoca.

Desconvocada l’aturada de la setmana passada, les tres parts implicades (els treballadors, l’empresa i el Consell Comarcal) s’emplaçaven a continuar negociant amb una “ferma voluntat d’acord”. De fet, el mateix dia en què es va desconvocar l’aturada, hi va haver un acte de conciliació a Treball, en què hi van participar totes les parts implicades i on el consell va fer de mediador.

Origen del conflicte

Tal com va avançar LA MAÑANA, l’origen del conflicte rau en un concurs de fa dotze anys on s’estipula un plec de condicions que contempla un preu tancat, la qual cosa dificulta la revisió dels salaris dels treballadors. Davant d’aquesta situació, Bonilla afirmava que “mentre hi hagi una pujada zero dels sous, no firmarem cap conveni perquè busquen un conveni digne”.

En aquest sentit, la secretària general de la Federació d’Empleats i Empleades Públiques de la UGT va admetre que hi havia“pocs dies de marge” però que

apostaven per una negociació “tranquil·la”. Per la seva banda, el president del consell ja va remarcar la setmana passada “la ferma voluntat d’acord”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats