Lleida
3/14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La primera edició del VedellaTast a Alcarràs esgota totes les existències de menjar i beure



La 28a Fira del Comerç i el Rebost de la capital del Baix Segrià consolida el nou format d’enguany amb un 20% més d’expositors i 9.000 m2 d’exposició


La primera edició del VedellaTast, celebrat aquest dissabte a Alcarràs, ha esgotat totes les existències de menjar i beure, segons han informat des de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs (ARB) i l’Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn (Asoprovac Catalunya), els quals, juntament amb el Departament d’Agricultura i l’Ajuntament d’Alcarràs van organitzar aquesta primera Fira Gastronòmica de la Vedella.

Així, en poc més de 4 hores, durant la tarda-vespre del dissabte, es van servir totes i cada una de les més de 4.200 racions de vedella que tenien preparades, a tots els nombrosos assistents que es van aproximar al recinte de les Escoles de baix, i que van poder optar entre alguna de les 2.000 racions de cassola, ja fos d’estofat, llengua, ronyó o cua; 1.200 hamburgueses i talls de llonganissa de pinxo, o les 1.000 porcions de rostit argentí de costella. Igualment, durant aquesta vetllada, que va començar amb un xou gastronòmic a càrrec del televisiu xef Marc Ribas, els tres productors de vi de la DO Costers del Segre i el de cervesa artesana de Ponent, presents amb estand propi a la festa, van exhaurir totes les seves existències.

La 28a Fira del Comerç i el Rebost ha ampliat recinte i nombre d’expositors

Al seu torn, l'Ajuntament d'Alcarràs ha fet balanç aquest dilluns, 21 d’octubre, de la 28a Fira del Comerç i el Rebost que s’ha dut a terme diumenge a la capital del Baix Segrià, i que, a banda d’incorporar per primera vegada el VedellaTast i el Saló de l’Automòbil, ha crescut amb 6.000 nous m2 i ha ampliat fins als 9.000 m2 el recinte d’exposició, alhora que ha incorporat un 20% més d’expositors i ha aconseguit un rècord històric de 122 estands diferents, al certamen que organitza conjuntament amb l’Associació Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA).

Enguany, els milers de visitants que, malgrat la pluja intermitent del matí i sobretot gràcies al bon temps de la tarda, han volgut descobrir de primera mà tot el que aquesta nova edició de la Fira d’Alcarràs oferia, han pogut visitar una cinquantena de cotxes antics, i una seixantena de vehicles nous, d’ocasió i maquinària agrícola, exposats al centre de la població, 60 expositors de comerç, 35 de rebost, 6 d’automoció i maquinària agrícola, 9 parades de les mestresses de casa, 3 estands d’energia sostenible, vivers per a plantació i compost orgànic, i les 9 entitats presents al certamen.

Sor Lucía Caram, l’estrella solidària del diumenge

Precisament, una altra de les novetats d’enguany ha vingut de la nombrosa presència d’entitats al certamen, amb la Junta Local de l’AECC; FibroLleida; l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Alcarràs; l’Associació de Diabètics d’Alcarràs i el Baix Segrià; els Kintos 2002; l’Associació Teatral El Garatge; l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs (ARB); l’Associació de Defensa Sanitària del Porcí d’Alcarràs; que enguany han comptat també amb l’acompanyament en una parada pròpia durant tot el dia de la popular monja i activista social, Sor Lucía Caram.

Precisament Caram ha estat l’encarregada de presidir el jurat del concurs de melmelades, que han guanyat Mercè Estrella, en la categoria tradicional, i Encarna Berrocal, en la innovadora. En el capítol de la solidaritat, també destaca els 730 euros recollits per les mestresses de casa, mitjançant la venda de torrades de Santa Teresa elaborades per elles mateixes, en benefici de l’Associació Refem, dedicada a atendre i acollir dones en situació d’emergència.

Finalment, entre la resta d’actes destacats d’aquesta 28a Fira del Comerç i el Rebost d’Alcarràs, que ha inaugurat el Delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, acompanyat del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i d’una quinzena d’alcaldes de la comarca, diputats a Madrid i a la Diputació de Lleida, entre altres responsables d’entitats locals, també hi ha hagut el dinar popular de l’ACSA amb gairebé 400 persones, les jornades de portes obertes de dissabte i diumenge al Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs (CIRMA), per les quals han passat 1.200 persones, i els populars Tres Tombs, amb més de 40 cavalls participants, i que ha anat a càrrec de l’Associació d’Amics del Cavall d’Alcarràs. A més a més, els assistents també han gaudit d’una mostra d’oficis antics i d’estris agrícoles, d’una classe de com preparar el popular “mondongo”, de la XVI Trobada de Puntaires, i de jocs populars tradicionals durant tot el dia.

Altres activitats paral·leles

A banda dels actes d’aquest cap de setmana, Alcarràs també acollirà, aquest dimarts, 22 d’octubre, a Lo Casino, dues conferències del catedràtic de Nutrició i Bromatologia, professor emèrit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, i reconegut científic que va ser membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de l’OMS, Abel Mariné, la primera de les quals s’adreçarà a estudiants a les 12.15 hores, i la segona, per al públic general, tindrà lloc a les 15.30 hores. En el transcurs d’aquestes, Mariné parlarà sobre els mites i la realitat de l’alimentació saludable, i explicarà el valor nutritiu de la carn de vedella, la qualitat que ha de tenir, el seu paper en una dieta variada i equilibrada, i els mites que circulen sobre la seguretat del seu consum.

Finalment, el dijous, 24 d’octubre, a partir de les 9 hores, es durà a terme la XXI Jornada Tècnica de Boví de Carn d’Alcarràs a Lo Casino, ubicat al carrer Major, 84-86 de la capital del Baix Segre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



Articles relacionats