Lleida
10/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Seu Vella instal·larà a la muralla romana una reixa per evitar el vandalismeEl Consorci del conjunt monumental espera tenir redactat el projecte abans d'aquest estiu


El Consorci de Turó de la Seu preveu que aquest estiu pugui instal·lar una reixa metàl·lica per evitar que les persones accedeixin a la muralla romana i omplin la zona de deixalles.

El Consorci de Turó de la Seu Vella té previst redactar abans d'aquest estiu el projecte per instal·lar una reixa metàl·lica, que impedirà l'accés per la part baixa de la muralla romana per tal d'evitar els actes vandàlics. Aquest monument, que es troba a pocs metres de la Porta del Lleó, fa anys que es fa servir com a punt de trobada de consumidors de drogues, estança d'indigents i fins i tot s'utilitza com a abocador de tot tipus d'escombraries.

El president de Consorci de Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, va comunicar que es preveu que el projecte de col·locació de la reixa estigui redactat abans de l'estiu i que posteriorment s'aprovi a la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural a Lleida, que és qui autoritza les intervencions en monuments històrics, jardins històrics, zones arqueològiques i zones paleontològiques d'interès nacional.

En l'actualitat, cada dimarts membres del Consorci realitzen una ronda pel conjunt monumental de Turó de la Seu Vella i quan detecten qualsevol incidència redacten un informe per demanar que s'esmeni cada desperfecte. A més, constantment es reclama la presència d'operaris de l'empresa concessionària del servei de neteja, Ilnet, perquè procedeixi a arreglar les zones on s'acumulen les deixalles, com és el cas del tram de la muralla romana.

Els equips d'Arqueologia de la Paeria van descobrir el 2004 durant una intervenció al recinte de la Seu Vella un primer fragment de la muralla romana que delimitava el barri fortificat de la Suda. Les restes, de 10 metres de llarg i 2,20 d'amplada, estan datats entre els segles I i II abans de Crist. Tot i que el consistori va protegir la muralla perquè el públic pogués visitar-la, no ha pogut evitar la presència de gent que es dedica a degradar la zona monumental.

Fotografia: Núria M. Torrebella

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats