Lleida
18/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La veu melòdica de Sandra Bautista obre la nova edició de l’Espai Acústics de l’OrfeóL’artista de Martorelles presentarà els temes del seu nou treball, ‘Trapezista’, el 25 de gener


La veu melòdica de Sandra Bautista, considerada una de les perles de la pedrera musical, serà l’encarregada d’obrir el 25 de gener (20.30 hores) la nova edició de l’Espai Acústics, el cicle de música de petit format de l’Espai Orfeó. L’artista de Martorelles presentarà en directe el repertori del seu segon disc Trapezista (Satélite K), un treball que és fruit del premi Sona9, un concurs que reconeix i premia els nous valors de la música catalana. En declaracions a LA MAÑANA, Bautista explica que Trapezista és “un viatge que va de la pena cap a l’alegria i de la foscor cap a la llum”.

L’àlbum conté 10 cançons, set en català i tres en castellà, nou d’elles escrites per ella mateixa i un poema musicat d’Estel Solé (La Caverna), que en el disc pren el nom de Darrere el foc, on s’obre a temàtiques més reivindicatives com la igualtat de gènere o el capitalisme, maridat amb temes més personals. Bautista es defineix com “una compositora que fa cançó d’autor, sempre amb la melodia i la lletra com a protagonistes i amb una gran diversitat estilística”. És per això que en aquest nou treball conflueixen una gran varietat de gè neres: pop, pop-folk, rock, swing, rumba, ritmes llatins o funky, en una explosió estilística efervescent.

El disc compta amb col·laboracions destacades com la de Miki Santamaria, baixista de Doctor Prats, o Daniel Catena, bateria del grup Elefantes. Però si n’hi ha hagut una que ha fet especial il·lusió a Bautista, aquesta ha estat la d’El Kanka, de qui confessa ser-ne admiradora: “És una figura fonamental i ha estat un somni treballar junts perquè fa temps que segueixo la seva música”. 

La jove cantant de 23 anys explica que encara el concert amb moltes ganes, “he vist l’espai i és preciós” i promet als seus seguidors que serà una actuació “bonica, íntima i sincera”. El cartell de l’Espai Acústics el completen: Dani Flaco (15 de febrer), Pajaro Sunrise (7 de març), Le Nais (18 d’abril), Joan Rovira (16 de maig) i Xarim Aresté (13 de juny).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats