Lleida
16-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’Ajuntament d’Os de Balaguer reivindica la llengua ‘catalanitzant’ els senyals d’StopÉs el segon municipi de la Noguera on es realitza aquesta iniciativa


Os de Balaguer ha començat a substituir els senyals de ‘Stop’ pels de ‘Pareu’. Se suma així a la iniciativa que ja va engegar Torrelameu.

És una decisió que van prendre fa uns dos mesos i, de moment, ja se n’han instal·lat dos. Tot i això en disposen de deu perquè “es col·locaran a la resta del municipi”. Una acció que preveuen finalitzar “durant aquest mes i el juliol”. Així ho va explicar ahir  l’alcaldessa en funcions, Estefania Rufach. Aquest no és l’únic municipi de la Noguera que ha optat per canviar la senyalització de trànsit al català, sinó que ‘agafen’ la idea de Torrelameu, on ja van fer el canvi. En el seu dia, l’alcalde del poble, Carles Comes, va afirmar que la iniciativa tenia com a objectiu la normalització del català. 

Amb el mateix objectiu encaren el repte de fer-ho a Ós de Balaguer, on, a dia d’avui, la nova senyalització no ha generat cap crítica ni polèmica entre els veïns del poble. Un fet que sí que va passar, per contra, a Torrelameu, on un grup d’una quinzena de persones van robar alguns senyals, així com estelades, llaços grocs i simbologia independentista. Uns fets pels quals l’alcalde Carles Comes va presentar una denúncia als Mossos i va qualificar l’atac de “catalanofòbic i feixista”. 

A falta d’acabar de canviar els senyals verticals, no descarten canviar les pintades del terra, però ara “de moment són només els senyals” explica l’alcaldessa en funcions. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats