Lleida
3/12° C (boira i sol)
97% 26 km/h

9 desembre 2019

Una empresa de Reus es queda amb la majoria del resort de muntanya de Boí TaüllPresenta la única oferta per fer-se amb la unitat productiva de la societat que explotava tres establiments hotelers


Alegria ahir a la Vall de Boí i a la comarca de l’Alta Ribagorça. Al Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona el jutge obria l’oferta que s’havia presentat -la única- per adquirir els hotels Románico, Taüll i el bloc d’apartaments La Solana del Pla de l’Ermita, del complex de Boí Taüll. En ser la única oferta que s’ha presentat tot apunta a què en els propers dies el jutge procedirà a l’adjudicació ja que segons fonts properes al procés concursal el principal creditor, el BBVA, no té previst fer ús del dret de tanteig.

Segons va informar ahir l’administrador concursal que porta el pla de liquidació, l’oferta per adquirir aquesta unitat productiva de la societat Promocions Turístiques de la Vall, ara en liquidació, ha estat presentada per l’empresari tarragoní Rafa Fuertes, propietari i fundador de Esquiades.com, l’agència de viatges de neu líder a l’Estat espanyol, el web de la qual s’ha convertit en un portal referent per aquells que volen fer reserves en hotels aprop d’estacions d’esquí i volen conèixer informació relativa al sector de la neu.

Fuertes, que actualment té 40 anys, també va fundar a través de la seva empresa Viajes para ti SL, amb seu a Reus, el portal BuscoUnChollo.com. En ser la única oferta presentada al jutjat tot apunta a què la setmana que ve el jutge procedirà a otorgar-li l’adjudicació d’aquests establiments hotelers.

Hotel Augusta

L’any passat aquest mateix empresari ja va adquirir l’Hotel Augusta, també al Pla de l’Ermita. D’aquesta manera, es convertiria en el propietari de la major part del resort de Boí Taüll.

L’oferta econòmica

L’oferta presentada per l’empresari Rafa Fuertes contempla que abonarà pels tres establiments un total de 250.000 euros, també assumirà el deute amb la Seguretat Social (un total de 2 milions d’euros) i la totalitat de la plantilla d’aquests dos hotels i el bloc d’apartaments (53 treballadors). Precisament aquest portal ja era el principal client dels hotels que ara s’adjudicaran.

Fonts properes al cas han informat que el BBVA, al qui se li deu 7 milions d’euros, ha recorregut el pla de liquidació, però la qual cosa no afectarà en el procés de la venda de la unitat productiva.

L’oferta que es va donar a conèixer ahir al jutjat garanteix la continuïtat de l’activitat d’aquests establiments i la no afectació al funcionament normal de l’estació de Boí Taüll, les pistes de la qual passaran a estar gestionades a partir d’ara per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), “garantint el bon funcionament de tots els remuntadors i de l’estat de les pistes”, afirmà ahir el president de FGC, Ricard Font.

Manteniment dels llocs de treball

La presidenta Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, afirmava ahir que “amb la noticia de que l’estació d’esquí la gestionaria Ferrocarrils va ser una gran tranquil·litat per tota la comarca però ara s’afiança amb la notícia que s’adjudicaran els packs sencers dels hotels que estaven a licitació i sobretot una única empresa que a més subrogarà als treballadors”.

Erta afegí que “Boí Taüll és el pulmó que dóna empenta a  l’activitat empresarial de la comarca a més de donar feina a gran nombre de treballadors. Amb aquesta notícia garantim la continuitat de l’empresa tant hivern i estiu garantint a l’hora els llocs de treball tot l’any evitant així la precarietat laboral”.  De la mateixa manera la presidenta comarcal declarà que “era necessitat imperiosa per la comarca garantir la continuitat de Boí Taüll, per la qual cosa com a presidenta del Consell Comarcal i des de totes les institucions  hem de vetllar i exigir per que així sigui. És una eina importantíssima pel desenvolupament econòmic de la comarca de l’Alta Ribagorça, un impuls per l’augment del turisme durant tot l’any”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: