Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Larrosa acusa de "cinisme polític" a ERC i JxCat per un canvi en el cartipàsEl socialista els retreu que ara utilitzin el mateix mecanisme que a ell li van negar quan era alcalde


El clima d'enfrontament entre el cap de l'oposició, el socialista Fèlix Larrosa, i l'actual equip de govern municipal va pujant en graus. L'exalcalde, ahir, va acusar de cínics a ERC i JxCat.

El grup socialista a la Paeria va denunciar ahir el "cinisme polític amb el qual actuen ERC i JxCat" des del govern municipal. En la comissió municipal d'Economia, el cap de l'oposició, Fèlix Larrosa, va reaccionar així davant la proposta del govern de modificació d'un punt del cartipàs per permetre la contractació d'un assessor del Gabinet d'Alcaldia. La irada reacció de Larrosa és degut al fet que, segons ell, "fa un any, el govern socialista va fer la mateixa proposta i aquesta va ser rebutjada pels mateixos grups" que ara la presenten des del govern. Fonts d'Alcaldia, en tot cas, han precisat que no és un "cas equiparable".

La modificació en qüestió suposa introduir "un criteri interpretatiu" al règim retributiu dels assessors del Gabinet per permetre la contractació d'un assessor de coordinació que no disposa de titulació universitària. Fa un any, Larrosa no va poder contractar a qui havia designat com a cap de premsa perquè aquest no tenia tal titulació i, per tant, no s'ajustava als nivells administratius A1 i A2. El socialista va proposar als llavors grups de l'oposició una interpretació de la norma perquè en el cartipàs no s'esmenta explícitament "cap limitació relativa al grup de titulació requerit" per formar part del Gabinet. El mateix argument que ara esgrimeix l'actual govern. 

Continua la polèmica sobre les irregularitats de l'EMU

Larrosa va qualificar ahir d ' "inacceptables" les "explicacions errònies" de la tinenta d'alcalde Montse Pifarré, que segons el PSC "ha estat incapaç de posar sobre la taula les presumptes irregularitats de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU)". Larrosa va voler recordar que l'ens està "auditat i sota control jurídic i econòmic de la Secretaria General i la Intervenció Municipal", i igualment va tornar a criticar les xifres que Pifarré va facilitar dilluns passat sobre el deute municipal i l'estat d'execució del pressupost.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats