Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’EMD d’Àreu deixa en mans dels veïns regular l’accés al ‘pàrquing’ de la Pica d’EstatsL’entitat ho veu necessari però el seu president alerta que no s’ha de fer de forma “precipitada”


L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Àreu, al Pallars Sobirà, considera necessària la regulació de l’accés rodat a l’aparcament de La Pica d’Estats. Té capacitat per a 90 vehicles però la majoria de dies d’aquest estiu s’ha vist “desbordat” amb més de 200 cotxes que hi volien accedir. Tot i això, el president de l’EMD, Iu Escolà, va afirmar que la decisió l’han de prendre els veïns del poble, propietaris de la pista i els terrenys. Àreu és l’únic accés per anar a la Pica d’Estats des de Catalunya. Escolà entén que la regulació no es pot fer de manera “precipitada” i alerta que s’ha de fer molt bé per evitar desplaçar el problema al poble d’Àreu.

Des del poble fins a l’aparcament de La Molinassa, el més proper al cim més alt de Catalunya (3.143 metres) hi ha uns 12 quilòmetres per pista forestal. Aquest estiu, com molts punts del país, s’ha vist desbordat i a l’aparcament, amb 90 places, la majoria dels dies s’ha quedat petit i els conductors han deixat els cotxes als vorals de la pista. Molts dies se n’han comptabilitzat uns 200. L’Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil i Alós, al Pallars Sobirà, es troba en la mateixa situació a la zona de Bonabé. Guillem Estevan, president de l’EMD, va explicar que la pista d’accés a la zona i la muntanya és comunal i per tant seran els veïns els que decideixin com regular aquest espai. Estevan va afegir que s’ha de trobar una fórmula que sigui funcional tant pels veïns com pels turistes. 

De moment, ja estan treballant per ampliar la zona d’aparcament del refugi del Fornet per passar de les 20 places a més de mig centenar. Estevan es va mostrar convençut que a mig o llarg termini aquest accés s’acabarà regulant. Tots els Ajuntaments es mostren convençuts de la necessitat d’una regulació de l’accés però tots coincideixen que la propietat de la pista forestal i dels terrenys és del poble i seran els seus veïns aquells que diguin sí o no a una determinada regulació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats