Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’equip de Govern d’Alpicat i Cs tomben la proposta de fer una consulta sobre Cal NegreAlpicat es Mou es va 'desmarcar' dels seus companys de Govern (Junts per Catalunya i PSC)


Alpicat es Mou es va 'desmarcar' ahir dels seus companys de Govern (Junts per Catalunya i PSC) votant favorablement a la consulta de Cal Negre. D’aquesta manera, la proposta de fer una consulta al veïnat va quedar tombada per set vots en contra (5 de Junts, 1 del PSC i 1 de Ciutadans) i sis a favor (3 d’ERC, 2 d’Alpicat es Mou i 1 de la CUP). Llorenç Besa, d’Alpicat es Mou, va explicar que “hi ha llibertat de vot i per fi tenim un govern plural”. En aquest sentit, va afirmar que se senten “molt còmodes”. 

El que defensaven la CUP i ERC era fer una consulta amb la pregunta “Creus que el nou ajuntament s’ha de construir a l’edifici de Cal Negre? Amb resposta binària sí o no”. En aquest sentit, proposaven celebrar una consulta en diumenge amb horari de 9 a 20, tan presencial com electrònicament i el divendres i dissabte previs es faria electrònicament. 

Tot i el vot favorable d’Alpicat es Mou, Besa va demanar que en propers plens extraordinaris a les mocions “se’ns tingui en compte abans de portar-les al registre, perquè quan s’entren queden blindades”. 

D’altra banda el ple va aprovar per unanimitat assumir des de l’ajuntament la gestió del banc d’aliments i la creació d’un cens de voluntariat i la creació d’un cens voluntari de persones i mitjans que pugui ser d’utilitat en cas d’emergències. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats