Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hL’Espai Mayoral de Verdú cedeix les instal·lacions al Grup Alba de Tàrrega per les seves activitatsL’associació de l’Urgell té previst fer-hi activitats pels usuaris i projectes oberts a tota la població


La família Mayoral, propietària de l’Espai Mayoral de Verdú (Urgell), i el Grup Alba de Tàrrega han signat un acord perquè l’entitat faci ús de l’espai.

A partir del gener de l’any vinent s’hi realitzaran activitats per les persones de l’entitat, així com projectes de dinamització oberts a tota la població. D’aquesta manera, l’acord serveix per donar resposta al problema de la manca d’espais que pateix el Grup Alba i, d’altra banda, suposa una oportunitat per obrir l’entitat al territori. El Grup Alba pagarà un lloguer simbòlic durant els pròxims vint anys, al final dels quals, “hi ha la voluntat que la propietat acabi sent d’Alba”, segons va explicar la directora de l’entitat, Maite Trepat. Un any després del seu tancament, l’Espai Mayoral va tornar a obrir les portes durant el dia d’ahir per acollir una reunió informativa dirigida als veïns i veïnes del municipi i a famílies i persones d’Alba. Hi van participar representants de la família Mayoral, responsables del Grup Alba i de la Fundació Josep Santa Creu i membres del consistori.

Cristina Mayoral es va mostrar “molt contenta” amb aquest acord i va remarcar que el Grup Alba és “ideal” per “agafar el relleu i liderar” el nou projecte de l’espai. “Comparteixen els mateixos valors pels quals vam crear el museu, que són: dinamitzar el territori a nivell cultural i social i donar noves oportunitats a la gent”, va afirmar. Per la seva banda, la directora del Grup Alba, Maite Trepat, va explicar que l’Espai Mayoral “és màgic i desperta moltes il·lusions i projectes”, a més de considerar que l’acord arriba en un moment “molt important”, degut a la falta d’espais amb què compta l’entitat. Trepat va assegurar que a l’escola no hi caben i que necessitaven “espais grans i diàfans” per potenciar l’art i la música. L’acord es va signar la setmana passada i a partir del gener del 2020 l’entitat ja començarà a realitzar les primeres activitats al nou espai. L’associació també té previst iniciar contactes amb el consistori i les entitats de la població per recollir les necessitats i demandes que puguin encaixar amb el projecte. El Grup Alba va presentar ahir, en el marc de la Fira d’Artistes de Tàrrega, un calendari fet conte, amb enigmes i adhesius personalitzats dibuixats pels alumnes de l’Escola Alba.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats