Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’IEI exposa una de les sèries menys conegudes de Guillem ViladotEs tracta de 10 objectes de ferro que va crear des dels 80 fins a la seva mort


El Pati de l’IEI inaugura aquesta tarda (19.00 hores) l’exposició ‘Guillem Viladot. Retalls. Formes trobades’, amb motiu dels actes que commemoren el vintè aniversari del seu traspàs.

L’exposició mostra una part de la producció de l’artista que no és massa coneguda pel gran públic. Es tracta d’una sèrie de retalls de ferro, amb 10 objectes que va confeccionar a partir del material sobrant de la indústria del metall. Viladot els anomenava Objectes de companyia, i a través de l’assemblatge entre diverses peces, empeltades les unes amb les altres, aconseguia originar noves realitats i noves memòries.

Bona part de les peces exposades no han estat intervingudes, exceptuant alguns casos en què Viladot afegeix elements, com filferros, trossos de fusta o interruptors de pera, creant així un diàleg visual, gairebé poètic entre la feixuguesa dels blocs de metall i la subtilesa dels elements que l’acompanyen.

activitats vintè aniversari

L’exposició s’emmarca dins el programa d’activitats plantejades per recordar la figura i el llegat de l’artista d’Agramunt. En aquest sentit, cal recordar que l’Arxiu de la Diputació, a través del seu Servei d’Arxius, posarà a l’abast del públic més de 100 caixes amb documents de l’autor i que el Museu d’Art Jaume Morera exposa una sèrie d’obres de poesia visual de Guillem Viladot, Joan Brossa i Iglésias del Marquet.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats