Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/hLleida necessita més operaris amb coneixements informàtics i tècnics qualificats amb idiomesEls empresaris demanen la recuperació de la figura de l’aprenent i unes pràctiques flexibles


Les empreses lleidatanes necessiten operaris polivalents (amb coneixements informàtics), tècnics qualificats amb idiomes i, cada vegada més, professionals vinculats a les energies renovables.

La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida va acollir ahir la “Jornada de perfils professionals” per analitzar i debatre les necessitats de diferents perfils professionals a les empreses de les comarques lleidatanes. Durant la sessió es va posar en evidència el desfassaments que existeix actualment entre l’oferta pública de formació professional i contínua i la demanda empresarial.

El prospector de la Formació Professional Dual en els Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Rafel Castaño, va anunciar que els perfils professionals que més busquen les empreses lleidatanes són informàtics, cambrers, camioners, electricistes i operaris de climatització i fred.

A la taula rodona sobre Necesitats i problemàtiques empresarials, tant el president del Gremi d’Instal·ladors de Lleida, Joan Fornés, com la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, van manifestar que “les empreses dels nostres sectors necessiten operaris i considerem imprescindible tornar a incorporar la figura de l’aprenent”. A més, van demanar que les pràctiques a les empreses siguin més flexibles per poder co-brir tots els horaris de feina. De la seva banda, la responsable de l’Àrea de Formació de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Marga Juanós, va criticar que la Formació Dual al sector no es pot aplicar del tot bé perquè “els empresaris no hi poden dedicar molt de temps a tutelar els alumnes”.

La jornada es va tancar amb l’experiència de les empreses Corporació Alimentària Guissona i Cricursa. En aquest últim cas, el seu director financer i RRHH, Jordi Martínez, va dir que des de fa un any i mig estan intentant incorporar un centenar d’operaris del vidre sense èxit. En aquest sentit, va anunciar que l’any vinent es posarà en marxa una FP d’operaris del vidre a Tàrrega.

D’altra banda, la Cambra de Comerç de Lleida farà una enquesta sobre les necessitats professionals de les empreses lleidatanes per tal de dur a terme accions efectives de formació i ocupació al territori.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats