Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lleida rememora les noces de Ramon Berenguer i PeronellaEl casament va tenir lloc a la nau central de la Seu Vella davant de centenars de persones


Lleida va retornar ahir a l’any 1150 al rememorar les noces entre el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la princesa d’Aragó Peronella, filla del rei Ramir II “El Monjo”, en la que va ser ja la 13a edició d’aquesta recreació.

Organitzat per l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, un centenar d’actors, tots ells membres de les comparses festeres, van donar vida als personatges històrics d’aquesta efemèride. A les 18:00 hores va començar la representació itinerant en quatre actes a la Seu Vella: la signatura dels Capítols Matrimonials, la Cerimònia de Casament, els Homenatges als nuvis i la cloenda de la representació. La primera escena es va situar als accessos a l’esplanada de la Porta dels Apòstols i va recrear la vida quotidiana dels lleidatans d’aquella època. La segona escena, davant la Porta dels Apòstols, va recordar la Batalla de Fraga. La tercera va escenificar al claustre els capítols matrimonials, que van donar pas a la solemne cerimònia del casament reial a la nau central de la Seu Vella. Finalment, la darrera escena, va rememorar els Homenatges.

Els organitzadors van destacar que enguany es van dissenyar els espais per una millor visualització i es va habilitar una àmplia zona de cadires dins de la Nau Central de la Seu Vella, que es va omplir de gom a gom.

El temps va acompanyar i el Dia sense Cotxes no va ser un obstacle per l’accés dels lleidatans al Turó de la Seu Vella.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats