Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Lukaixenko, reelegit a Bielorússia amb el 80% de vots, segons els sondejosReforçada la presència policial a Minsk per evitar protestes opositores contra el Govern


El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha estat reelegit en els comicis de diumenge amb un 79,7% dels vots, d'acord amb els sondejos a peu d'urna. Segons ha informat l'agència estatal Belta, la candidata de l'oposició unificada, Svetlana Tijanóvskaya, aconseguiria un 6,8%, un resultat molt lluny del que havien pronosticat els analistes. Lukaixenko, de 65 anys i en el poder des de 1994, buscava un sisè mandat presidencial en uns comicis que no van comptar per primera vegada amb la presència d'observadors occidentals.

Malgrat que Tijanóvskaya havia congregat a desenes de milers de persones en els seus mítings, Lukaixenko va assegurar que una dona no pot ser presidenta bielorussa i va negar que l'opositora fos el seu "principal rival". Les forces de seguretat bielorusses van redoblar la seva presència al centre de Minsk al tancament dels centres de votació, a fi d'evitar protestes antigovernamentals, segons mitjans locals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats