Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Manuel Cruz defensa Sánchez per l’extradició de Puigdemont: “No va dir jo mano als fiscals”Mínguez s’erigeix com la veu “no independentista i progressista”


Polèmic final de campanya a la bancada socialista. Després que el president en funcions, Pedro Sánchez, es comprometés a extradir l’expresident Carles Puigdemont recordant que “la Fiscalia de qui depèn? Doncs ja està”, el candidat del PSC al Senat, Manuel Cruz, va sortir en defensa de Sánchez ahir a Lleida afirmant que “hi va haver un malentès, el president podia haver dit el mateix d’una manera més precisa però en cap cas el president Sánchez va dir el que alguns van dir que havia dit, ell no va dir en cap moment: jo mano als fiscals, els fiscals fan el que jo dic”. En aquest sentit, va afirmar que “el que pot fer un govern és instar a la Fiscalia i això sempre s’ha sabut”. 

Pel que fa a la campanya, Cruz va remarcar que ha estat “complicada” en el sentit que “molts han volgut donar la imatge que aquesta repetició electoral és responsabilitat precisament del partit que ha guanyat les eleccions”. El socialista ho desmenteix i culpa als que han “bloquejat” de ser-ne els culpables. En aquest sentit i agafant-se a les enquestes publicades, pronostica un canvi de protagonistes: “El resultat ja sabem que no serà el mateix: un dels protagonistes, diuen les enquestes, traurà un resultat dolentíssim i un partit minoritari ara està pujant”.

Preguntat per la il·legalització dels referèndums, que va proposar Sánchez, Cruz va dir que la solució al conflicte català passa pel diàleg i passa perquè “no es posin per davant les reivindicacions màximes per cap part”. 

La cap de llista a Lleida, Montse Mínguez, va afirmar que “s’està triant entre Pedro Sánchez i Pablo Casado” amb la diferència que “Pablo Casado necessita sí o sí els vots de Vox per governar”. Mínguez va apel·lar a que la majoria “silenciosa” surti diumenge a “votar el progrés” per començar a parlar “de convivència i no tant d’independència”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats