Lleida
11/24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Més d'un centenar de ferits en protestes davant del Parlament de Beirut per l'explosióEl primer ministre proposa comicis anticipats per sortir de la greu crisi


Unes 130 persones van rebre atenció mèdica fins en resultar ferides de diversa consideració en els enfrontaments que s'estaven registrant aquest dissabte entre policia i manifestants al centre de Beirut, ha informat la Creu Roja libanesa. Segons l'organisme, 102 persones van ser tractades en el mateix lloc dels disturbis en diversos punts del centre de Beirut, mentre que uns altres 28 van haver de ser traslladats a centres hospitalaris.

La manifestació convocada dissabte sota el nom de "Dia del Judici" contra el Govern i la classe política va atreure a la cèntrica Plaça dels Màrtirs a milers de persones indignades per l'explosió de dimarts al port de Beirut, que ha deixat fins ara 158 morts i 6.000 ferits.

Alguns punts de la concentració es van convertir aviat en un punt d'enfrontament quan grups de manifestants van intentar superar per la força les barreres que protegien al proper Parlament per irrompre en ell. L'ampli contingent d'antiavalots desplegat davant el Legislatiu per respondre a l'acció llançant bombes de gasos lacrimògens als manifestants, que al seu torn van llançar pedres als uniformats.

Televisions locals van mostrar imatges d'un grup de manifestants prenent el Ministeri d'Exteriors libanès, edifici que va ser durament colpejat per l'explosió de dimarts passat. Des d'allà, els manifestants van llegir proclames i van cridar al canvi de règim, a què acusen de la situació que viu el país. La detonació de dimarts passat ha encès de nou la indignació de la població libanesa, que l'octubre passat va sortir als carrers per protestar contra la classe dirigent de país.

El Líban travessa una gravíssima crisi econòmica i política des d'abans de l'explosió. El primer ministre, Hassan Diab, va afirmar ahir que la forma de sortir de la crisi és a través d'unes eleccions anticipades i es va mostrar disposat a liderar un Gabinet durant dos mesos per arribar als comicis.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats