Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hPlata per al K4 de Craviotto al Mundial i classificació per als Jocs"Fa olor de que pot ser la meva última olimpíada"


El K4 espanyol, amb Saül Craviotto, Carlos Arévalo, Marcus Cooper Walz i Rodrigo Germade, va aconseguir la medalla de plata en els Mundials de piragüisme, que s'estan disputant a Szeged (Hongria), i va assegurar la classificació de l'embarcació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

En absència de Cristian Toro, que va renunciar a aquest campionat per motius personals, Saül Craviotto, Carlos Arévalo, Marcus Cooper Walz i Rodrigo Germade van reivindicar el seu valor com a quartet i van aconseguir el subcampionat del món.

Van acariciar l'or, però en els metres finals van cedir en el seu pols amb els alemanys Tom Liebscher, Ronald Rauhe, Max Rendschmidt i Max Lemke, per 0.51 segons.

Eslovàquia, amb Erik Vl?ek, Adam Botek, Csaba Zalka i Samuel Balaz, va guanyar la medalla de bronze (+1.70) sobre un recorregut de 500 metres.

Amb la plata de l'K4 masculí, la delegació espanyola suma set medalles en aquests campionats, a falta de les finals de fons que es disputaran a partir de les 14:30 (hora catalana).

En el torn matinal, Espanya va celebrar la captura d'una altra medalla: la plata del manxec Paco Cubelos i del basc Iñigo Penya al K2 100, així mateix classificatòria per als Jocs de Tòquio 2020.

El mallorquí Sete Benavides va acabar en quarta posició a la Final A de C1 200, mentre que l'asturià Juan Oriyés i el zamorà Dani Abad van ser cinquens al K2 200.

El C4 500, amb Mohssine Moutahir, Pablo Martínez, Ignacio Calvo i David Fernández, va ser sisè.

Craviotto: "Hem competit molt bé, estic molt orgullós dels meus companys"

Saül Craviotto, que al costat de Carlos Arévalo, Marcus Cooper Walz i Rodrigo Germade ha aconseguit la medalla de plata en K4 500 i la classificació per a Tòquio 2020, va comentar que el quartet va competir "molt bé per la pressió "a la qual en la seva opinió estaven sotmesos a aquesta final.

"Em sento molt molt orgullós dels meus tres companys. Cooper ha tingut un any complicat en tema de lesions, amb Arévalo portem només un mes muntant i em sento molt orgullós del que hem fet", ha declarat.

"És la primera vegada que em classifico a la primera i estic ara mateix que no m'ho crec. Jo ja he estat en tres Olimpíades, tinc 34 anys, arribaré amb 35 i la gent jove puja fort ... no vull anunciar la meva retirada però fa olor de que pot ser la meva última olimpíada i m'agradaria tancar una carrera esportiva brillant allà ", va dir.

Carlos Arévalo es va mostrar igualment satisfet. "Ara sento molta ràbia alliberada i ganes de gaudir-lo. Anar als Jocs és la il·lusió de la meva vida i ara a lluitar per fer-ho el millor possible".

Marcus Cooper va qualificar de "regató" la cursa. "Estem supercontents, és una passada. Aquesta plata ens sap a or després d'una temporada una mica regular. L'any que ve és any olímpic i anem a estrènyer encara més perquè hem estat molt a prop dels alemanys fins i tot anàvem primers una bona part de la regata ".

Els altres medallistes del torn matinal, el manxec Paco Cubelos i el basc Iñigo Peña, plata al K2 100, també es van assegurar plaça per Tòquio i només van ser superats per l'embarcació alemanya al comandament de Max Hoff, multimedallista mundial i olímpic.

"L'objectiu està més que complert", va afirmar Paco Cubelos. "Estem molt satisfets amb la carrera que hem fet avui, crec que ha estat la nostra millor carrera. El principal objectiu era aconseguir la classificació olímpica però si podia ser acompanyat d'una medalla molt millor i ho hem aconseguit així que més que satisfets".

Igual de eufòric, Iñigo Peña va ressaltar: "Hem fet dos mundials consecutius sent subcampions del món i avui la regata ha estat bestial, l'hem clavat de principi a fi així que més no podem demanar".

"De cara a Tòquio crec que podem ser una opció claríssima de medalla, així que toca seguir treballant perquè queda un any molt dur per davant".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats