Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Rohani ofereix la pau als seus veïns del golf Pèrsic per plantar-li cara als EUAIran ordena l'alliberament del petrolier britànic 'Stena Impero', retingut des del juliol passat


El president iranià, Hassan Rohani, ha ofert la mà als seus rivals del golf Pèrsic, especialment a l'Aràbia Saudita, per rebaixar les actuals tensions i tractar d'evitar un major desplegament de tropes nord-americanes a la regió. Conscient de l'escalada de la crisi, Rohani ha aprofitat una gran desfilada militar a Teheran per, d'una banda, enviar un advertiment del poder defensiu de l'Iran i, de l'altra, congraciar-se amb els països de la regió.

En aquest context, ha anunciat que presentarà a l'Assemblea General de l'ONU a Nova York, on viatja dilluns, una iniciativa anomenada Coalició per l'Esperança i Pau aOrmuz, l'estratègic estret escenari de tensions.

Per la seva banda, el president nord-americà, Donald Trump, ha assegurat que no té intenció de reunir-se amb el mandatari iranià, Hassan Rohani, durant la celebració de l'Assemblea General de l'ONU, després de la polèmica generada per l'atac a una petroliera saudita la setmana passada.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats