Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Salvament i l'Exèrcit socorren 70 persones en tres pasteres rumb a les CanàriesUna operació buscava les pasteres que havien partit cap a les Canàries el dia abans des del Sàhara Occidental


Diverses embarcacions i avions de Salvament Marítim i l'Exèrcit de l'Aire han socorregut aquesta tarda a l'Atlàntic a tres pasteres amb 70 persones a bord, entre elles sis nens, que es dirigien cap a Canàries, han informat a Efe fonts de el primer dels serveis d'emergència.

Des d'aquest dissabte, Salvament tenia oberta una operació de recerca de quatre pasteres que havien partit cap a les Canàries el dia abans des Dakhla, al Sàhara Occidental, segons avisos facilitades pels seus familiars a través de l'ONG Caminant Fronteres.

La primera d'elles ha estat localitzada aquest matí a unes 82 milles nàutiques (152 quilòmetres) a al sud de Gran Canària per l'avió de Salvament Sasemar 103, que poc després va veure una segona barqueta a unes 100 milles (185 quilòmetres). A la primera pastera viatgen 32 immigrants (25 homes, sis dones i un nen) i en la segona, 30 (14 homes, onze dones i cinc nens), tots ells d'origen subsaharià.

El Sasemar 103 va haver de retirar-se per repostar i va ser substituït per un avió de el Servei de Recerca i Rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire, que va localitzar una tercera barqueta més a prop de Gran Canària, amb vuit ocupants d'origen magribí a bord.

Les 62 persones de les dues primeres embarcacions han estat recollides per l'Guardamar Talia, que les traslladarà a al port de Los Cristinanos (Tenerife), on esperen arribar a les 20.30 hores. Els vuit ocupants de la tercera s'han embarcat en la Salvamar Menkalinan, que els porta a port d'Arguineguín (Gran Canària).

Des que es va declarar l'estat d'alarma a Espanya pel coronavirus, ja són vuit les pasteres rescatades a l'entorn de Canàries (incloent-hi les tres d'aquest diumenge), amb un total de 247 persones a bord.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats