Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Sánchez: “Quin sentit té aixecar fronteres internes quan cal enderrocar les externes? És anar contra la història”El candidat a la investidura proposa resoldre "les tensions territorials" amb "l'aplicació de la llei" i amb "un projecte col·lectiu de regeneració nacional, de progrés i d'inspiració europeista"


El candidat a la presidència del govern espanyol en el ple d'investidura que comença aquest dilluns al Congrés, Pedro Sánchez, ha passat de puntetes sobre la crisi entre Catalunya i Espanya a la primera part del seu discurs. Mentre parlava de la necessitat de "protegir Europa i els seus ideals" amb una "major integració", ha lloat que la UE sigui on s’han superat els “egoismes nacionals” i les “rivalitats i tensions internes”. “Quin sentit té fomentar la desunió i al divisió dins d’Espanya quan necessitem més Unió Europea? Quin sentit té aixecar fronteres internes quan cal enderrocar fronteres externes. És anar contra la història”, ha sentenciat, tot afegint que "la superació de les tensions territorials" dins l'Estat espanyol arribarà amb "la invocació de la llei i la Constitució, i de la seva aplicació, sense dubte necessària".

Tot i així, ha matisat que "no només amb això", i ha plantejat que la solució es derivi també "d'un projecte col·lectiu de regeneració nacional, de progrés i d'inspiració europeista".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats