Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Telefónica ofereix als pagesos l'ús de la tecnologia per a la millora dels cultius.La firma ha celebrat una jornada de presentació al Celler Raimat.


La nova solució de Telefonica d'Smart Agro consisteix a aplicar les tecnologies del "Internet de les Coses" a l'agricultura per convertir-les en una eina útil, senzilla, robusta i econòmicament eficient, capaç d'aconseguir major productivitat, eficiència, traçabilitat i sostenibilitat mediambiental per aquest àmbit.

Ha estat en Cellers Raimat de Lleida, on avui Telefónica ha celebrat la jornada dedicada Smart Agro reunint a diferents socis comercials dins del seu ecosistema de partners, relacionats amb el sector per tal de poder ajudar a millorar els processos dels clients:

- Propera systems: especialitzada en regs.

- Hemav: especialista en la sensorització de drones per visualitzar l'estat de les collites a través de vols amb costos molt reduïts.

- Ubikwa: especialitzada en telemetria de Sitges i dedicada a la crida granja intel·ligent; la possibilitat de fer mesuraments de l'estat dels fils d'alimentació animal que hi ha a les granges.

- Visualnacert: Empresa acollida en Wayra (acceleradora d'start-ups del programa de Telefónica Open Future_) que ofereix la plataforma integrada amb les solucions de les empreses esmentades.

I és que, encara avui, l'agricultura manté en alguns escenaris processos de producció que són gairebé un art. Depenen de l'aigua disponible, de l'estat i tipus dels sòls, o l'esdevenir del clima per aconseguir tan sols una collita a l'any.

No obstant això, en molts casos, la visió de la producció agrària ha començat a canviar per esdevenir una activitat empresarial, una autèntica indústria que necessita eines per minimitzar l'impacte de la disponibilitat de l'aigua, optimitzant el reg; treballar sobre substrats diferents a terra; atenuar l'impacte directe del clima, treballant i combinant informació meteorològica històrica o prevista amb noves fonts d'informació; o produir el màxim nombre de collites a l'any.

La solució SmartAgro suposarà que els que van a treballar al camp no són agricultors, sinó sensors, que són capaços d'enviar informació a una plataforma en què es processa i presenta la informació per prendre decisions i actuar; fins i tot per anticipar-se al que pot succeir en el mercat. No només això. A més, aquest tipus de tecnologies ajuden a millorar la vida de les persones en l'entorn rural.

Informació i fotografia: Telefónica

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats