Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Torrent retreu a Sánchez que vulgui "censurar el Parlament" i l'insta a "fer política", després de l'advertiment del TCEl president de la cambra catalana afirma que no es pot convertir la Mesa en un "organisme censor"


El president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat aquest dijous el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que no pretengui "censurar" el que s'opina a la cambra catalana. En declaracions als mitjans, Torrent ha emplaçat Sánchez a "fer política" i "propostes" i a no judicialitzar el conflicte entre Catalunya i l'Estat. Després de rebre l'advertiment del Tribunal Constitucional (TC), Torrent ha reivindicat que no es pot convertir la Mesa en un "organisme censor" perquè això "limitaria els drets polítics i de representació" dels diputats i de la ciutadania. "Continuarem defensant la llibertat d'expressió de tots els diputats pensin el que pensin", ha subratllat.

Durant la intervenció amb la premsa, Torrent ha explicat que al Parlament s'ha de poder "parlar de tot" i no només del que "agrada" al govern espanyol. Ha lamentat que l'executiu Sánchez pretengui "censurar" posicionaments polítics i ha criticat que mentre que al Parlament de Catalunya "no es pugui parlar sobre la monarquia" a altres cambres de l'Estat s'estiguin tractant, i aprovant amb els vots del PSOE, declaracions per aplicar el 155 a Catalunya. "És molt inquietant des del punt de vista democràtic i parlamentari", ha argumentat.

Respecte Sánchez ha destacat que té "la mateixa consideració pel parlamentarisme que Rajoy" i li ha recordat que cap tribunal "resoldrà" el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. "Exigim a Sánchez que faci política i posi una proposta damunt la taula. Que plantegi una solució democràtica al conflicte", ha declarat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats