Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hUn escalador, ferit greu en caure des de 10 metres a Vilanova de MeiàVa haver-hi un altre rescat a la Torre de Cabdella


Els membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat van rescatar ahir un escalador de 61 anys que va resultar ferit a l’espatlla després de precipitar-se des d’una alçada d’uns 10 metres i caure sobre un company que en aquell moment es trobava amb ell a la paret del Pas Nou de Vilanova de Meià.

En aquest sentit, els serveis d’emergències van ser alertats de l’accident a les 14.40 hores i la persona alertant informava que el seu company havia caigut mentre escalava i s’havia fet mal a l’espatlla. Ràpidament, es va activar el corresponent protocol i fins al lloc dels fets es van desplaçar en helicòpter els membres del GRAE. Un cop va ser localitzat aquest home de 61 anys, els efec-tius el van portar a s’havien desplaçat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i, finalment, va ser evacuat en estat greu a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Aquest no va ser l’únic rescat que van haver de realitzar ahir. A les 13.29 hores emergències va ser alertada que una persona havia patir una ferida en un turmell quan es trobava a la Torre de Cabdella. De fet, l’avís d’alerta es va produir des del refugi de Colomina. Un cop va ser localitzat per l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat amb efectius del GRAE, se’l va traslladar a Tirbia i des d’allà va ser evacuat a l’Hospital de Tremp per ser tractat de la ferida que va patir.

Per altra banda, ja fora del territori lleidatà, el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Bombers també va rescatar un escalador a Marganell que s’havia precipitat des d’una alçada de quatre metres i havia patit una possible fractura a l’espatlla. En aquest sentit, els fets van tenir lloc concretament a la via Anglada-Vergés i l’avís d’alerta es va produir a les 11.44 hores. Un cop es va fer el rescat, el SEM el va evacuar a l’Hospital de Martorell.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats