Lleida
19-32° C (núvols)
97% 26 km/h


Un incendi entre Nalec i Rocafort calcina 30 hectàrees de vegetacióEl foc també arrasa 16,6 hectàrees a Biosca.


Un incendi va cremar ahir 30 hectàrees de vegetació agrícola i forestal a Nalec, segons van informar els Agents Rurals, tot i que al tancament d’aquesta edició els Bombers encara treballaven en les tasques d’extinció del foc. Aquest es va originar a les 17.56 hores en una zona de vegetació agrícola i forestal entre Nalec i Rocafort de Vallbona. Segons van dir els Bombers a les 19.55 hores, el flanc dret (zona Puig de Gardeny) estava més estable i, en part, aniria a parar al perímetre de fa tres anys a Rocallaura. El flanc esquerra (zona los Vedats) tenia més potencial i el que es prioritzava per evitar la seva propagació. Es van arribar a activar 16 dotacions terrestres (10 camions d’aigua i 6 vehicles lleugers) i 11 mitjans aeris (7 helicòpters i 4 avions de vigilància i atac). A les 21.10 hores ja l’havien estabilitzat. 

Per altra banda, també ahir un incendi agrícola va calcinar una superfície total de 16,6 hectàrees de vegetació (16,1 de cereals i 0,5 de forestals), al terme de Biosca. El foc es va iniciar al costat de la C-451 i l’avís va ser a les 12.26 hores. Fins al lloc es van desplaçar 10 dotacions terrestres i dos mitjans aeris dels Bombers, que a les 18.00 hores el donaven per controlat. Els Agents Rurals treballen en la hipòtesi que una burilla mal apagada en seria la causa més probable del foc. Cal recordar que aquesta podria ser la causa de l’incendi de Maials que va cremar 27,35 hectàrees de vegetació i a on ahir es van fer tasques de revisió i remullar. 

També ahir a la demarcació de Lleida es van produir altres petits incendis a Alcoletge, Albatàrrec, Castellserà i a l’Avinguda Amposta de la capital del Segrià. A més, per la nit quatre dotacions dels Bombers van ajudar als d’Aragó en un incendi que es va produir prop de l’A-22, a Tamarite de Litera, molt a prop d’Almacelles. Des de les 8.00 hores fins les 20.00 hores van treballar en prop de 150 incendis a tot Catalunya.

Per altra banda, els Bombers van atendre a la demarcació de Lleida 163 serveis al llarg de tota la Revetlla de Sant Joan, sent el Segrià on més actuacions es van fer amb un total de 82, dels que destaquen els 77 incendis. El foc més destacat es va produir als Plans de Sió, concretament a Mont-roig, on es van cremar 7,84 hectàrees de rostoll, matolls i troncs. L’avís d’alerta va ser a les 00.10 hores i va fer activar sis dotacions terrestres dels Bombers. La Seu Vella va tornar a patir dos incendis i, a més, es van cremar diferents contenidors a la ciutat.

Els Agents Rurals també van inspeccionar fogueres per verificar que complien amb les mesures de seguretat i que no tinguessin residus que no es podien cremar, com va succeir a Tàrrega. Durant la Revetlla el 112 va rebre 222 trucades al Segrià, mentre que a l’Arnau de Vilanova no es va atendre cap incidència greu.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats