Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hVeïns de Balaguer exigiran “nous usos” de l’escola Àngel Guimerà si es tancaEl centre històric no vol que es deixi abandonat


L’Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer demanarà a l’ajuntament que”busqui nous usos” per a l’escola Àngel Guimerà, “si finalment s’acaba tancant”. Així ho va explicar ahir el president de l’entitat, Jaume Marbà, que va deixar clar que “lamentem que es tanqui”.

Davant d’això, el que sí que tenen clar és que “no es pot deixar abandonat” i, per tant, exigiran “nous usos de les instal·lacions”. Marbà exposa que “és un procediment que ha de fer el consistori”, però, a tall d’exemple, explica que “l’escola disposa d’equipa-ments esportius que podrien continuar donant servei al barri”. La prioritat, remarca el president de l’Associació de Veïns del Centre Històric, és “frenar l’envelliment i atraure els joves”.

Cal recordar que l’ajuntament de la capital de la Noguera i la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat es proposen el tancament progressiu d’aquest collegi del municipi, que és d’alta complexitat, tal com va explicar ahir LA MAÑANA. Així mateix, en aquests moments, el consistori de Balaguer està recopilant tota la informació sobre índex de natalitat i les millores que calgués fer en altres centres de la ciutat abans de tirar endavant amb el projecte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats