Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Veïns de Gaspar de Portolà, “desesperats” davant dels ‘okupes’Els propietaris denuncien que els destrossen l'edifici i els amenacen


Els veïns de la comunitat de Gaspar de Portolà a la Mariola han presentat en els últims mesos més de vint denúncies per danys al seu immoble, ocasionats per okupes. Segons han explicat els afectats, a l'edifici on viuen hi ha quatre pisos en propietat d'entitats bancàries que actualment estan okupats. Aquests okupes ocasionen danys tals com el trencament de portes, bústies i porters automàtics, l'extracció de rajoles, inundacions que afecten els pisos dels propietaris, robatoris de cable i bombetes de l'enllumenat de l'escala, entre altres. Els veïns els criden l'atenció repetidament per aquests comportaments incívics, obtenint com a resposta amenaces de mort, crits i insults de matinada, cops i cremades a les seves portes i increpacions constants. A més, els okupes usen també els subministraments com el servei d'aigua i de llum, que ha de sufragar la comunitat de veïns per a evitar que els siguin suspesos.

Aquests fets repercuteixen en la salut dels propietaris, ja grans, que es declaren “cansats de trucar a les portes de totes les institucions: el Síndic de Greuges, l'Ajuntament de Lleida, l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra". Després de més de dos anys de lluita burocràtica, els veïns de Gaspar de Portolà demanen solucions: que els traslladin a un altre edifici o que els socorrin amb la problemàtica dels okupes, demandes ambdues que, fins ara, han estat ignorades per les institucions a les quals han transmès les seves queixes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats