Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hVeïns demanen una il·luminació més eficaç a Prat de la RibaCritiquen que la mitjana de l'avinguda està en males condicions


Els veïns de Prat de la Riba, pertanyents als barris del Clot dels Granotes i Noguerola que delimiten en aquest carrer, consideren que la il·luminació d'aquesta via a la part de la vorera és insuficient. Les llums de l'avinguda estan situades a la mitjana que divideix els carrils de la circulació en tots dos sentits. No obstant això, el tram entre l'encreuament de l'avinguda amb el carrer Príncep de Viana i el carrer Pallars, únicament queda il·luminat per la llum dels comerços quan fosqueja. Segons els veïns, quan els establiments tanquen, aquesta zona queda molt fosca i únicament resta il·luminada al pas dels cotxes, la qual cosa transmet una sensació d'inseguretat.

“Aquest tipus d'il·luminació està una mica obsoleta i convindria fer un canvi” va indicar el president de l'associació de veïns del Clot dels Granotes, Manel Rodríguez, que va afegir “estem molt contents amb els canvis d'il·luminació que s'han dut a terme aquesta setmana al carrer Alfred Perenya, entre els carrers Pallars i Alcalde Porqueres”. Aquesta actuació ha consistit a reemplaçar els fanals per un model més actual, amb un tipus de llum groga, més pròxima al sòl, que fa que el focus il·lumini millor les voreres.

Per part seva, l'associació de veïns del Clot dels Granotes pretén establir vincles amb l'associació de Noguerola per a tramitar aquesta petició a la Paeria.

D'altra banda, en l'encreuament de Príncep de Viana amb Prat de la Riba, concretament entre el 87 i el 89 de l'avinguda, hi ha un parell d'edificis abandonats que es troben en ruïnes i la façana de les quals es troba clausurada amb tanques metàl·liques. Segons Rodríguez, “el consistori es va comprometre a l'enderrocament d'aquest edifici a principis de 2020”. És especialment aquesta cantonada la que es troba menys il·luminada de tota la via.

Critiquen que la mitjana de l'avinguda està en males condicions

Una altra de les accions que veuen necessària els veïns de Prat de la Riba són els arranjaments en la mitjana que divideix els dos sentits de circulació de l'avinguda. “Es tracta d'una construcció molt antiga i la majoria de llambordes, especialment les que donen als extrems de la via, estan trencades i desnivellades” va afirmar Pep Mòdol, president de l'associació de veïns de Noguerola. “Ens posarem d'acord amb els veïns del Clot per a sol·licitar conjuntament a l'ajuntament les accions de millora pertinents per a arreglar aquest carrer que delimita els nostres barris” va afegir Mòdol que a més, va indicar tenir una comunicació molt fluida amb la regidora responsable del barri, Sandra Castro.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats