Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

140 borgencs participen en el Dia de la Bicicleta
Amb l’objectiu de promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, 140 borgencs i borgenques van participar aquest diumenge en el tradicional Dia de la Bicicleta; una activitat que se celebra a la capital de les Garrigues des de fa més de 25 anys i que coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. A més a més, dissabte va tenir lloc el IV Concurs de Campaners en què una desena de participants van desplegar el seu art per aconseguir erigir-se el millor campaner de les Borges 2018.

La ruta en bicicleta va iniciar-se puntual a les 9.30 hores des de la Placeta del Terrall (el centre neuràlgic de les Borges) i va seguir fins a l’ermita de Sant Salvador on es va realitzar un esmorzar popular. En concret, van ser quatre quilòmetres a cop de pedal, amb un recorregut apte per a tots els públics, per tal de conscienciar menuts i grans de la importància de fer esport per a la salut i per contribuir a la millora del medi ambient.

El millor campaner de les Borges 2018

Per la seva banda, dissabte va tenir lloc el IV Concurs de Campaners de les Borges Blanques que va reunir una desena de participants. Es van establir dos categories de premis en funció de l’edat: els majors i els menors de 16 anys.

Els membres del jurat format per la professora de l’Escola de Música de les Garrigues, Dolors Bordell; el tècnic de cultura del Consell Comarcal de les Garrigues, Isidre Piñol; el president dels Amics del Terrall i representant de la parròquia de les Borges, Josep Domènech; el membre de la Confraria de Campaners de Catalunya, Josep Maria Currià i el campaner de la Catedral de Tarragona, Tòfol Conesa van atorgar tres premis en metàl·lic per cada categoria.

El primer premi de la categoria de menys de 16 anys, dotat amb 100 euros, va ser per a Miquel Marqués, de Vallbona de les Monges. El segon i tercer premiats van ser el junedenc Eloi Piñol i el borgenc Adrià Farré, amb 50 i 25 euros respectivament. Així mateix, Jordi Espinalt, de Santpedor, va guanyar el concurs en la modalitat de majors de 16 anys, amb un premi de 250 euros. El van seguir Olga Vilà, de Juneda, i Felisa Corredera, de Burgos. La segona i tercera premiades van ser obsequiades amb 125 euros i 75 euros respectivament.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats