Lleida
7/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


200 persones participen a la Diada Esportiva de la Gent Gran la Seu d’Urgell i AndorraLa jornada es clourà amb un dinar de germanor a la sala polivalent de la zona esportiva municipal.


La capital alturgellenca està celebrant durant el dia d’avui la Diada Esportiva de la Gent Gran de la Seu d'Urgell i Andorra, on hi participen 200 padrins i padrines. La majoria són urgellencs, mentre que la resta procedeixen del Principiat d'Andorra.

La jornada s'ha iniciat a primera hora del matí amb un acte inaugural que enguany ha tingut lloc al Palau d’Esports, presidit per la regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, l’alcalde d ela Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació del Govern d’Andorra, Ester Fenoll.

Com ja ve sent una tradició en cada edició que té lloc a la Seu d'Urgell, la inauguració simbòlica d'aquesta diada de la gent gran l’han protagonitzat membres del Consell Municipal d’Infants de la Seu, i enguany han estat dos alumnes de l’escola La Valira que han donat la benvinguda als padrins i padrines i els han encoratjat a seguir practicant activitat física.

En els parlaments inaugurals, Albert Batalla ha manifestat que “aquesta diada serveix per comprovar que la gent gran tant de la nostra ciutat com del Principat d’Andorra teniu una actitud positiva i saludable davant la vida, fet que serveix de lliçó a les generacions que venim darrera”. Batalla ha assenyalat la importància que té aquesta jornada que permet, cada any, que padrins i padrines de banda i banda de la frontera es retrobin. Al respecte, l’alcalde urgellenc ha mostrat la seva satisfacció per la “bona col·laboració” entre l’Ajuntament de la Seu i les institucions andorranes per portar a terme aquesta diada esportiva.

Per la seva part, Ester Fenoll ha abundat en la “molt bona entesa i col·laboració” entre les diferents institucions del Principat d’Andorra i l’Ajuntament urgellenc alhora de celebrar aquesta activitat i moltes d’altres. La secretària d’Estat d’Afers Socials ha remarcat també “la importància que té que la gent gran vagi mantenint-se amb hàbits saludables, vagi fent esport, per esdevenir un mirall per a tots nosaltres, i així trencar aquella imatge, moltes vegades, estereotipada de les persones grans”.

Gimnàstica, ritmes, ioga i marxa nòrdica

Després de l’acte institucional, els padrins i padrines han protagonitzat, en diversos grups, un seguit d'exhibicions de gimnàstica de manteniment amb coreografies.

La jornada ha seguit amb la participació de les persones grans en diferents activitats com un taller de ritmes, ioga i una sortida en marxa nòrdica. La jornada finalitzarà amb un dinar de germanor que se celebrarà a la sala polivalent d ela zona esportiva municipal de la Seu d’Urgell.

Recordem que aquesta diada té com a objectiu la promoció de la pràctica de l'exercici físic amb activitats lúdiques, així com a fomentar els intercanvis socioculturals i esportius amb caràcter participatiu. La iniciativa es realitza en col·laboració amb l'Ajuntament de La Seu d'Urgell i el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell i el Ministeri de Salut i Benestar, de manera alternativa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats