Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Arriben els primers 250 treballadors del camp procedents de RomaniaEl viatge s’ha fet en 10 autocars i s’han ocupat el 50% de les places


Els primers 250 treballadors del camp per a la campanya de la fruita, procedents de Romania, que treballaran als municipis de Soses Alcoletge, Albatàrrec i Fraga van arribar ahir a la demarcació. Els treballadors es van desplaçar des del seu país d’origen en 10 autocars de la companyia Tabita Tours que ha realitzat el trajecte amb el 50% de les places ocupades i amb tots els passatgers amb mascareta.

Afrucat, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, ha organitzat aquest viatge per encàrrec de les seves empreses associades i preveu portar fins a finals de juny un total de 577 treballadors. Cal tenir en compte que tots els treballadors han vingut amb contracte de treball i responen a perfils de treballadors fixes-discontinus amb tasques de responsables o encarregats tan de camp com de centrals.

Per la seva banda, totes les empreses associades a Afrucat disposen d’un protocol específic per a minimitzar i detectar el possible contagi de la Covid-19 entre els seus treballadors i estan preparades per a aplicar mesures de temperatura i detecció dels símptomes. Des d’ahir els treballadors del camp que accedeixen a l’estat amb contracte de treball ja no tenen l’obligació de passar la quarantena però tenen els moviments limitats i només poden sortir dels seus domicilis per anar a comprar, a la farmàcia o a treballar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats