Lleida
13/26° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Cassoles de tros a la plaça del Molí de Sant AnastasiDeu colles participen en el primer concurs, organitzat pel Col·lectiu Bordeta.net per reivindicar aquest indret com a element patrimonial del barri


Deu colles han participat en el primer Concurs de les Cassoles de Tros de Lleida, que s’ha celebrat aquest migdia a la plaça del Molí de Sant Anastasi, aplegant 250 comensals, entre els quals hi havia la tinent d’alcalde i regidora del barri, Montse Parra.

El Col·lectiu Bordeta.net, organitzador del concurs, ha volgut endegar aquesta iniciativa per recuperar una antiga tradició gastronòmica, nascuda a la nostra horta, quan els pagesos s’aplegaven amb els seus veïns, aportant tota mena d’ingredients dels seus horts, per cuinar una cassola.

El fet d’escollir la plaça davant l’emblemàtic Molí de Sant Anastasi té l’efecte reivindicatiu sobre aquest patrimoni medieval, ubicat al bell mig de la Bordeta, segons els organitzadors.

Malgrat que la trobada ha defugit de l’aspecte competitiu, l’organització ha triat un jurat, format per l’exdirector de l’Escola d’Hoteleria, Gregori Canalies; la darrera regent del restaurant de la Fecoll, Teresa Planella; el professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Manel García Gallego, i el president del Sícoris Club, Eduard Abella. Aquest jurat ha atorgat uns premis simbòlics per simbolitzar el concurs: Un pernil, una espatlla i un lot de vins.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats