Lleida
16/26° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Diploma per a 14 membres de la Xarxa de Ràdio Emergència (REMER) de Protecció Civil a LleidaEl subdelegat del Govern els agraeix la seva tasca “altruista i de servei a la ciutadania en situacions d’emergència”


El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, acompanyat pel Cap de la Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació, Mamerto Montañés, i el coordinador de la REMER Lleida, Emili Nadal, ha presidit aquesta tarda al Saló del Tron de la Subdelegació l’acte de lliurament de diplomes acreditatius a 14 membres de la Xarxa de Ràdio Emergència (REMER) de la província de Lleida que compleixen 10, 15, 20, 25 o 30 anys com a membres col·laboradors de Protecció Civil.

Els diplomes, concedits per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, pretenen agrair la tasca que duen a terme els col·laboradors de la REMER en benefici de tota la societat.

El subdelegat del Govern, José Crespín, ha destacat en el decurs de l’acte de lliurament “la importància d’una tasca sovint desconeguda però efectiva i eficaç en situacions d’emergència ja que la seva experiència i coneixements poden resultar molt útils a la ciutadania”. Crespín els ha agraït “la dedicació a aquesta tasca de forma altruista i voluntària”.

L’associació de membres de la REMER a Lleida (amb indicatius OSCAR per als coordinadors i TANGO per a la resta de voluntaris) està formada actualment per una vuitantena  de col·laboradors experts en transmissions de ràdio al servei de Protecció Civil per col·laborar en situacions d’emergències (catàstrofes, riuades...).

Nova regulació normativa per a la REMER

El passat més d’octubre de 2018, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska va firmar una Ordre Ministerial que regula l’organització i funcionament de la REMER per adaptar-la a la Llei del Sistema Nacional de Protecció Civil de 2015 (BOE de 31 d’octubre 2018). Aquesta Ordre Ministerial consolida la REMER com un instrument essencial en el Sistema Nacional de Protecció Civil pel que fa la resposta davant de situacions d’emergència.

La REMER, creada als anys 80 i integrada actualment per més de 3.500 radioaficionats espanyols i també estrangers residents a Espanya, vinculats de manera voluntària i altruista a la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, constitueix un sistema de comunicacions alternatiu i complementari a les xarxes de comunicació oficials, que permet la recollida d'informació rellevant sobre qualsevol situació d'emergència i la transició de missatges a aquells destinataris que no disposin d'altres mitjans de comunicació operatius.

En els plans d'emergència i en les actuacions de Protecció Civil en situacions d'emergència, i en el camp de les xarxes de comunicacions, la REMER té un paper important fruit de la professionalitat i responsabilitat demostrada pels seus components. Des de la seva creació, la REMER ha col·laborat en grans emergències esdevingudes al nostre país, així com en esdeveniments extraordinaris.

Per tal de mantenir la seva operativitat, realitzen periòdicament exercicis i simulacres, així com proves rutinàries d'enllaços-ràdio, per tal de comprovar les cobertures radioelèctriques dels Centres de Coordinació Operativa de les delegacions o subdelegacions del Govern i obtenir una preparació adequada per quan es presenti una situació d'emergència en què hagin de participar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats