Lleida
15/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Eduard Iniesta continua amb la gira de presentació del seu nou disc 'White Hole' amb un concert a LleidaTindrà lloc el proper dissabte 1 de febrer al Cafè Teatre l’Escorxador de Lleida (22.30 hores)


Eduard Iniesta continua amb la seva gira de presentació del seu darrer treball, White Hole. El seu proper concert tindrà lloc al Cafè Teatre l’Escorxador de Lleida (Roca Labrador 2 bis) a les 22.30 hores.

Iniesta és un compositor amb una sòlida i prolífica trajectòria, creador d’una música singular i emotiva, i un instrumentista virtuós que l’ha erigit en un indiscutible referent de la música mediterrània. Fa uns mesos va editar el seu nou disc, White Hole, el seu 9è llarg, un treball que ens presenta un nou Eduard Iniesta, a mig camí de moltes coses, que defuig deliberadament les etiquetes, les fronteres i els encasellaments.

Aquest concert confirma una evolució en el seu directe, ja que, tot i concedir el protagonisme a la guitarra acústica, a la guitarra clàssica o al bouzouki, damunt l’escenari també gaudirem d’un contrapunt, en el qual la guitarra elèctrica també tindrà els seus moments. A més, en aquesta actuació actuarà en solitari (tot i que mai es pot dir això d’aquest artista, donat que sempre ve acompanyat dels seus instruments de corda) ens presentarà nous temes inèdits que no són al nou disc, i que es podran gaudir per primer cop a Lleida. 

White Hole / Forat blanc és fruit de molta feina i talent cuinat a foc lent, sense presses. I el resultat, com el mateix Iniesta i la seva carrera, és un conjunt madur, profund i serè d’11 composicions (10 de creació pròpia i una versió) aplegades sota tres denominadors comuns: la llibertat estilística total, el virtuosisme controlat i un homenatge sincer dedicat a un instrument: la mandola.

No en va, Iniesta és un consumat virtuós d’aquest instrument, i en aquesta ocasió ha volgut fer gala de la seva tècnica –mesurada però emotiva i visceral- per dur la mandola a terrenys sense explorar, a noves dimensions d’expressivitat.

Però White Hole va molt més enllà de l’ús prodigiós de la mandola. A partir d’aquest element fonamental, hi trobem una proposta musical desacomplexada, que combina amb harmonia, sonoritats procedents de l’electrònica, una manera molt natural de cantar les lletres, bases rítmiques flamenques, elements ètnics, pinzellades del jazz, del pop... una fusió molt personal i singular, carregada de caràcter, que ara mateix defineix el que és aquest nou Eduard Iniesta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats