Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El Museu de Lleida 'refarà' dues façanes per evitar la caiguda de les lloses de pedraLa col·locació inicial defectuosa provoca que les planxes es desprenguin a les zones sud i oest


El Museu de Lleida invertirà entre 80.000 i 130.000 euros en la rehabilitació de les façanes sud i oest, que consistirà en el desmuntatge de totes les lloses de la zona per tornar a instal·lar noves amb tota seguretat.

El director de Museu de Lleida, Josep Giralt, va dir que un informe tècnic encarregat pel Consorci de al Museu de Lleida va concloure que la col·locació de les lloses en les façanes sud i oest es va realitzar amb deficiència, ja que les guies que sustenten les plaques estan mal instal·lades i desplaçades un centímetre. A més, les pedres tenen menys gruix que les que es van posar a la resta de l'equipament, provocant que algunes s'hagin desprès.

En principi, un informe plantejava una solució tècnica que passava per canviar 42 lloses a l'any 2018, però un estudi posterior ho va desaconsellar perquè el problema estructural continuaria i algunes de les plaques podrien tornar a caure a terra al cap de cert temps, amb la conseqüent pèrdua econòmica i el perill per als vianants.

La zona afectada, que porta quatre anys tancada, inclou les escales externes que uneixen els dos edificis principals, el que acull les oficines i l'exposició permanent, i l'altre, destinat a la sala d'exposicions temporals. Les tanques també impedeixen l'accés entre el carrer Sant Crist i l'aparcament de darrere de la Biblioteca Pública.

El Departament de Cultura aportarà el pressupost íntegrament, un cop s'aprovin els comptes generals de la Generalitat de Catalunya. Quan es disposi de la partida pressupostària, el Consorci de al Museu de Lleida traurà les obres a concurs, de manera que encara és aviat per conèixer quan s'iniciaran els treballs de rehabilitació.

Aquesta inversió es va decidir en el plenari de el Consorci de al Museu de Lleida de el passat 5 de setembre, on es va aprovar una partida de 350.000 euros per millorar la climatització de l'equipament cultural. També es destinaran un total de 132.000 euros a la millora de la museografia d'aquest centre cultural lleidatà.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats