Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El Palau d'Anglesola clou el primer Camp de Treball amb un joc de pistesHi van participar una dotzena de joves d'arreu de Catalunya


Sota el nom de Palau Scape Village: a la recerca de la Clau del Palau, una dotzena de joves d'arreu de Catalunya han participat durant la primera quinzena d'agost, en el primer Camp de Treball que ha organitzat el municipi del Pla d'Urgell, una iniciativa que es va cloure el passat dijous. Els organitzadors van convocar al veïnat per tal de presentar el treball que han dut a terme i acomiadar-se del poble i la comarca.

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells ha destacat la feina dels participants del primer Camp de Treball de Joves del poble, que han fet una dotzena d'entrevistes a persones del Palau i d'on han tret la informació que els ha permès desenvolupar un joc de pistes que van batejar com la Clau del Palau -Palau Scape Village: a la recerca de la Clau del Palau-. Balcells ha ressaltat la implicació dels joves (que també han fet altes activitats com netejar un tram de la banqueta del Canal o marcar el Camí Ignasià) i la bona sintonia que han tingut amb el poble, així com el treball de Quàlia, que ha portat el monitoratge. En aquest sentit, l'alcalde del Palau ha mostrat la voluntat de tornar a demanar un altre camp per l'any vinent.

La Clau del Palau el van estrenar una vuitantena de persones la passada setmana, repartides en 19 grups els quals van poder descobrir aspectes històrics i patrimonials del Palau d'Anglesola, seguint les pistes que els facilitava el joc, una iniciativa que segons l'alcalde no li consta que n'hi hagi cap de similar a les comarques de Ponent. Balcells, s'ha mostrat molt satisfet, primer, per la bona resposta dels veïns, que va fer que es tanquessin inscripcions de participació abans d'hora.

El joc de pistes La Clau del Palau consta de nou punts d'informació, on mitjançant codi QR, s'han de donar resposta a una pregunta. Al mateix temps, s'hi pot trobar dades i anècdotes del Palau. El recorregut, d'una hora i mitja a peu, porta al poliesportiu on es troba la caixa que podrà obrir qui hagi trobat totes les pistes anteriors i que dóna la combinació numèrica que l'obre. Dins de la caixa hi ha un clauer d'obsequi amb el lema Tu ets la clau del Palau.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats