Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

El projecte “Carns de la Ribagorça” premia els consumidors amb 240€ de carn de vedella i corder
El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, la responsable de l’oficina del DARP Alta Ribagorça, Iolanda Ferran, i els propietaris de les sis carnisseries de la comarca han participat en el sorteig de sis lots de producte càrnic de vedella i corder valorats en 40€, respectivament.

Totes les carnisseries de la comarca s’han sumat a la iniciativa que es va iniciar el passat 30 de setembre amb la primera fira ramadera de Barruera i que ha finalitzat el passat 4 de novembre amb la de Tots Sants de Vilaller. Durant aquest període, els clients que han comprat carn identificada amb la marca “Carns de la Ribagorça” se’ls hi ha lliurat una butlleta per cada compra que han dipositat en una urna a l’establiment.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida i s’ha hagut de duplicar el nombre de butlletes impreses amb una tirada de prop de 2000 unitats. Els sis premiats, procedents de diverses localitats com Tarragona, Barcelona, Cambrils, Solivella, Erill la Vall i El Pont de Suert, podran recollir el seu lot durant els propers mesos.

Paral•lelament, s’està treballant amb el sector ramader organitzant visites a les explotacions per tal que coneguin el projecte i s’adhereixin. A principis de novembre es va realitzar una primera convocatòria on es va presentar la iniciativa, les condicions per formar-ne part i es van debatre qüestions sobre el reglament a aplicar.

Segons el president del Consell Comarcal, Josep lluís Farrero, és important involucrar tots els sectors econòmics: la ramaderia i el sector serveis per tal de poder dissenyar un pla més global i ambiciós que permeti donar valor a un producte excel•lent del territori. En aquest sentit, s’ha sol•licitat l’assessorament del centre de recerca Fundació Alicia, dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Així mateix, en els propers mesos es duran a terme accions dirigides al sector de restauració, on un total de 7 restaurants ja s’han mostrat interessats en participar-hi.

“Carns de la Ribagorça” va començar al 2017 amb l’objectiu de realçar la qualitat de la carn de vedella i corder produïda a la comarca i dinamitzar l’escorxador del Pont de Suert ja que es tracta d’una instal•lació estratègica pel sector agroalimentari de la comarca, amb la participació d’agents públics i privats del territori. El projecte rep el suport del Consorci Leader Pirineu Occidental i del Servei d’ Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats