Lleida
4/10° C (boira)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Residència d'avis d'Àger visita el Parc Astronòmic MontsecPer intercanviar coneixements sobre el cel amb l'equip educatiu del Parc


La Residència d'avis d'Àger ha visitat aquesta setmana el Parc Astronòmic Montsec - Centre d'Observació de l'Univers, en el que ha estat una trobada d'intercanvi de coneixements sobre el cel amb l'equip educatiu del Parc Astronòmic.

Els avis de la Residència d'Àger han realitzat la seva primera sortida conjunta fora de la residència des de l'inici de la pandèmia, per tal de visitar el Parc Astronòmic Montsec i conèixer els seus equipaments tot gaudint d'una visita diürna al planetari Ull del Montsec i a l'espai del Parc de Telescopis per a realitzar l'observació solar. Aquesta visita, realitzada el dijous 1 d'octubre, ha estat organitzada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), gestor del Parc Astronòmic Montsec  - Centre d'Observació de l'Univers, i l'Ajuntament d'Àger com a titular de la residència de gent gran del municipi.

L'equip educatiu del PAM/COU estava engegant un projecte amb la intenció de poder conèixer noms, tradicions o llegendes del territori que estiguessin vinculades al cel de forma general i el cel nocturn en particular. Entre les accions que es volien realitzar hi figurava una trobada amb avis de la vall d'Àger o zones veïnes per tal de poder interactuar i conèixer aquestes possibles tradicions. Donada la voluntat de l'Ajuntament d'Àger per a que els residents poguessin conèixer el Parc, es va veure com a idònia aquesta visita-trobada per tal de poder intercanviar coneixements del cel des dels dos punts de vista.

L'objectiu final de l'equip educatiu del PAM/COU és poder incorporar algunes d'aquestes denominacions o tradicions en la dinàmica de les visites que es realitzen regularment amb públic al Parc i, d’aquesta manera, contribuir a la continuïtat d'aquestes amb els anys, i més en l'actualitat que l'observació del cel i la preservació del seu patrimoni cultural associat es troben molt dificultats per la llum artificial de les ciutats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats