Lleida
10/27° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L’església de Sant Pere acollirà als baixos un miler d’urnes funeràriesL’espai restarà obert a tota la ciutadania que demani el servei


La parròquia de Sant Pere Apòstol situada al número 9 del Carrer Major serà la destinataria d’un projecte de construcció de columbaris a càrrec de l’empresa Coral Memorial. Per les característiques de l’espai, que ocupa una superficie del mateix tamany que la nau del temple, els baixos són el lloc idoni per poder oferir el servei d’urnes i columbaris a la ciutadania de Lleida.

Així, el mossèn Jaume Pedrós explica que “la mateixa empresa Coral Memorial es va posar en contacte amb nosaltres després de fer un estudi per saber on podia encabir aquest projecte”. Segons va fer saber el responsable de la parròquia, la iniciativa consta de la adaptació de l’espai, ara amb moltes humitats als murs i al sòl, la reparació del terra, arranjaments en la il·luminació, la construcció dels columbaris i l’adaptació dels accessos per a les persones amb mobilitat reduïda, instal·lant una rampa o bé un ascensor. Tanmateix, es preveu conservar algunes parts del soterrani per a l’ús parroquial per situar-hi un despatx i una petita recepció per facilitar als visitants la localització dels espais on descansen les restes dels seus familiars.

L’espai estarà obert a tota la ciutadania de Lleida que vulgui que les seves restes siguin guardades al temple. Els preus que s’oferiran seran anuals i es podran renovar els espais fins a un màxim de cent anys, quan passaran a netejar-se les urnes més antigues i es deixaran les restes a un ossari comú.

El projecte ja està acceptat per part de la parròquia, tot i que ara resten a l’espera de l’inici dels treballs. L’església de Sant Pere Apòstol és el temple del que havia estat l’antic Convent de Santa Maria de Jesús, un monestir de franciscans observants fundat a Lleida a mitjans segle XV i que tindria una seu itinerant per la ciutat per motius varis. Va ser al segle XVIII quan el convent s’establiria al costat del riu Segre amb la necessitat d’aixecar unes noves dependències monàstiques i també una nova església que es dedicaria a Sant Pere.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats