Lleida
-1/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lliurament dels Premis de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags
El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquesta tarda el lliurament de premis del concurs de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags, que des de l’any 1989 organitza l’Ajuntament de Lleida. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha presidit l’acte en què s’han lliurat els premis als 3 guanyadors, els 10 accèssits i 16 diplomes als centres educatius. Ros ha destacat que el concurs és una manera d’introduir els infants en l’ús de les TIC, on la tecnologia es posa al servei de les tradicions, alhora que fomenta la redacció perquè els nens i les nenes s’expressin i comuniquin.

Els premis que s’han repartit són tres llibretes d’estalvis amb 200 euros als guanyadors: classe de p5 i primer de l'Escola de Vilanova de Segrià, Adrián Martínez Castroi Òscar Torres González; 10 vals de material informàtic valorat en 60 euros als accèssits: Claudia Sendrós Brause, Consuelo Giménez Contreras, Karim Bouhouche Boumali, Laura Ioana Primicheru Albu, Mariya Dyakun, Rebeca Gomes Silva, Soulou Seydi, Vega Blasco Barreras, Xantal Bernal Pons, 4t A Escola Pinyana. Tres d’aquests alumnes han llegit les seves cartes als assistents a l’acte. Els centres participants han rebut un diploma: Centre Dia Magraners, Col·legi Mater Salvatoris, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Sant Jaume, Escola Alfés, Escola Camps Elisis, Escola Els Planells, Escola Enric Farreny, Escola Joan Maragall, Escola Països Catalans, Escola Pinyana, Escola Pràctiques 1, Escola Sant Josep de Calassanç, Escola Santa Maria de Gardeny, Escola Vilanova de Segrià i Institut Castell de Templers.

El cap de zona d’Ibercaja, Ròmul Llaveria, i la responsable de comunicació de SEMIC, Remei Oró, han participat en el lliurament, al qual han assistit el president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena, i diversos regidors de la Paeria, així com professors i familiars dels nens i les nenes participants. Ibercaja i Semic i SVT són patrocinadors del concurs. El jurat està format per membres de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que col·labora amb la iniciativa. El jurat valora la solidaritat, la simpatia, l’enginy i el bon humor.

En aquesta edició s’han rebut 900 cartes de 16 centres educatius de la ciutat i una quarantena més s’han rebut per Whatsapp. El concurs de cartes telemàtiques de la Paeria és una iniciativa capdavantera en l’àmbit estatal des d’un punt de vista participatiu i la més antiga (des de l’any 1989).

A l'acte de lliurament de premis també han assistit els regidors Paco Cerdà i Dolors López.

Informació: Ajuntament de Lleida / Fotografia: Hermínia Sirvent

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats