Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Pagès Editors porta els autors lleidatans per tot el territori en el projecte ‘Llibres en ruta’Joan Pifarré va presentar dimecres al municipi del Palau d’Anglesola el llibre ‘Secrets de l’Horta’


Pagès Editors aposta de forma clara per fomentar la lectura, especialment la dels autors lleidatans, amb el projecte ‘Llibres en ruta’, una iniciativa que visitarà diferents pobles de Ponent. El fundador de l’editorial lleidatana, Lluís Pagès, afirma que “revaloritzar Ponent i el seu llegat agrari és estimar les nostres arrels”.

En el marc d’aquest projecte, que pretén omplir de cultura els municipis del territori després de mesos de foscor, el Palau d’Anglesola va acollir dimcres la presentació del llibre Secrets de l’Horta, de Joan Pifarré, un recull de fets històrics, anècdotes i curiositats de l’horta lleidatana. L’autor presenta aquest recull ordenat cronològicament però sense la mínima intenció de fer un llibre d’història convencional sinó una aproximació propera a la realitat, les vivències i les tradicions que atresora aquest espai agrari i natural que és un gran desconegut de Lleida. Personatges històrics com l’emperador romà Juli Cèsar, el comte Ramon Berenguer IV, Pere I, Pere Cavassèquia i les pageses Mercè Rovira i Joana Marquès, formen part del relat vital de l’Horta de Lleida. 

Pifarré explica que “l’Horta té aquesta oportunitat de mostrar com ha sigut de decisiva en molts moments històrics i com  han estat d’importants les tradicions de pagès al llarg de la nostra història” i afegeix que el llibre mostra aquest llegat “agrocultural”.

La regidora de cultura del Palau d’Anglesola va aprofitar l’acte de presentació de Secrets de l’Horta per presentar les diferents novetats editorials que ha incorporat la biblioteca del poble i per convidar els veïns a aprofitar l’estiu per fer més cultura i, sobretot, més lectura.

Per la seva banda, Lluís Pagès, fundador de l’editorial que porta el mateix nom va compartir la filosofia agrocultural del llibre afirmant que “revaloritzar Ponent i el seu llegat agrari és estimar les nostres arrels”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats