Lleida
7/18° C (pluja)
97% 26 km/h

13 desembre 2019

Pregó de les Jornades Culturals de la Casa de AndalucíaL’alcalde Ros destaca els llaços de Lleida i Almeria en el terreny sentimental, afectiu, econòmic i també cultural El paer en cap presideix la lectura del pregó de les Jornades Culturals de la Casa d’Andalusia a la Paeria, que ha anat a càrrec del vicepr


El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquest vespre el pregó de les Jornades Culturals de la Casa d’Andalusia, que ha anat a càrrec de Javier Aureliano García, vicepresident de la Diputació d’Almeria, província sobre la qual pivoten enguany els actes organitzats. Acompanyant a Javier Aureliano han estat el president de la Casa d’Andalusia de Lleida, Jordi Solana, i el president de la Federació de Cases Regionals de Lleida, Cosme Garcia.

L’alcalde Àngel Ros ha aprofitat el seu parlament per assenyalar que Lleida està agermanada amb Almeria en el terreny sentimental, afectiu, econòmic i també cultural. En l’econòmic, perquè ambdós són potents nuclis agroalimentaris i en el terreny cultural perquè comparteixen figures com el pintor Joaquim Ureña, vinculat a aquelles terres, i la poetessa lleidatana Cèlia Viñas, referent pedagògic i dinamitzadora cultural en aquelles terres durant la postguerra.

El paer en cap ha finalitzat la seva al·locució demanant, al representant de l’administració d’Almeria i a tots els presents, poder mantenir i compartir el camí que van iniciar en altres temps amb gran dificultat els treballadors que van abandonar les seves terres per trobar un futur millor, i ampliar aquelles relacions als àmbits econòmics, culturals i humanes en l’actualitat.

Per la seva part, el pregó de Javier Aureliano ha recordat l’evolució d’Almeria, que, de ser una terra que va deixar marxar la seva gent per cercar un millor futur, ha passat a ser una potència en certs sectors econòmics; i ha tingut un capítol emotiu al manifestar a tots aquells immigrants un record d’agraïment i a la terra d’acollida un altre per la seva solidaritat en acollir, integrar i oferir oportunitats als nouvinguts.

En finalitzar el pregó, la Casa d’Andalusia ha retut un homenatge als afiliats nascuts a Almeria de major edat, residents a Lleida.

A l’acte hi han assistit el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans i els regidors Rosa M. Salmerón, José María Córdoba, Núria Marín, Dolors López i Joan Vilella. També cal destacar la presència del vicepresident tercer i responsable de l’Àrea de Foment de la Diputació d’Almeria, Óscar Manuel Liria; el diputat provincial Antonio Jesús Rodríguez, i Toni Martín, vicesecretari de Coordinació Política del PP d’Andalusia, escollit “andalús de l’any”, per haver desmuntat els falsos tòpics sobre Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: