Lleida
6/14° C (pluja)
97% 26 km/h


Premis dels concursos dels Reis Mags de Lleida
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat aquesta tarda en el lliurament dels premis dels concursos Literari i de Dibuix dels Reis Mags que promou l’Associació dels Reis Mags de Lleida, amb Res Non Verba i la col·laboració de la Paeria. Ros ha afirmat que Lleida és una ciutat de tradicions i ha felicitat els organitzadors per la sensibilitat que mostren amb la ciutat, ja que enguany han innovat amb els premis i han obsequiat els guanyadors amb un quadern de pintura en què apareix la Seu Vella, que vol ser reconeguda per la Unesco; amb el conte “El Petit Piano” que versa sobre el músic i compositor Enric Granados en l’Any Granados, i el CD enregistrat per l’Orfeó Lleidatà amb el concert de Nadal. Per tot plegat, l’alcalde ha agraït la seva estima per la ciutat i també ha volgut posar en relleu l’estima que han mostrat els participants en el concurs literari, ja que els textos guanyadors han destacat elements de Lleida, com la Seu Vella, el pont de Príncep de Viana o la Universitat de Lleida.

La tinent d’alcalde i regidoria de Cultura, Montse Parra; el president de l’Associació dels Reis Mags de Lleida; el president de Res Non Verba, Josep Castellà, i el secretari dels concursos, Pedro Pardo, han participat en el lliurament de premis que s’ha fet a la seu de Res Non Verba i que ha acabat amb la lectura dels dos escrits guanyadors.

Concurs de Literari dels Reis Mags

-Premi A:

Guanyadora: Blanca Rodrigo Dadón, Col·legi Maristes Montserrat. Conte: “Els Reis Mags d’Orient amb els infants de Lleida

Accèssit del 1r Premi: Guanyadora: Nahia López Horcajada, Col·legi Maristes Montserrat. Conte: “La nit dels Reis Mags a Lleida”

2n Accèssit del 1r Premi: Guanyadora: Laura Mascarell Molí, Col·legi Maristes Montserrat

-Premi “Joan Bellmunt” 1r premi compartit:

Guanyador: Xavier Sabaté. Conte: “Millor relat dels Reis Mags d’Orient a Lleida”

Guanyadora: Laura Sanz, Col·legi Maristes Montserrat. Conte: “Els Reis Mags d’Orient a la Seu Vella”

Concurs dibuix dels Reis Mags d’Orient

-Premis “Víctor P. Pallarés”:

Guanyador: Jean Pierre Cruz, Centre d’educació Especial l’Esperança

Accèssit “Víctor Pérez Pallarès”

Guanyadora: Nereida Frixach Aguilar, Centre d’educació Especial l’Esperança

-Premi “Màrius Carretero” 1a categoria

Guanyador: Pau Galindo Ortega, Escola Països Catalans

Accèssit “Màrius Carretero”

Guanyadora: Clàudia Torres Montaner, Escola Josep Mañé i Gavaldà de Raïmat

-Premi “Màrius Carretero” 2a categoria

Guanyadora: Ariadna Javia Donés, Escola Josep Mañé i Gavaldà de Raïmat

Accèssit “Màrius Carretero” 2a categoria

Guanyador: Divine Edegbe Orosamiaye, Escola Santa Maria De Gardeny

-Premi « Escola Ermengol » a la 3a Categoria

-Guanyador: Miquel Calvo Simó, Col·legi Lestonnac

-Accèssit: Guillem Torres Navarro, Col·legi Lestonnac

S’han presentat 349 dibuixos. El jurat del XVI Concurs de Dibuix dels Reis Mags ha estat format per Jordi Azuara, Víctor Pérez Pallarès, Divina Drudis Solé, Mercè Humedas, Enric Vicente Català, Paco-Ermengol Tolsà Badia, Pedro Pardo, que actua com a secretari.

El Jurat del XV Concurs de Contes i Poemes ha estat ingrat per Joan Bellmunt, Enric Vicente Català, M. Antònia Bañeres i Pedro Pardo, que també ha estat el secretari.

Els centres escolars que hi han participat han estat 7: CEE L’Esperança, Escola Països Catalans, CPC Fedac, Escola Santa Maria de Gardeny, Escola El Segrià de Llívia, Col·legi Lestonnac i Escola Josep Mañé i Gavaldà de Raïmat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats