Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h


Misteris sense resoldreLa carpeta de temes pendents segueix augmentant al Lleida Esportiu


Passen els dies i les carpetes amb temes oberts s'amunteguen en un Lleida Esportiu en el qual darrerament seus gestors només surten en roda de premsa per parlar de temes esportius. A continuació detallem alguns dels temes que més ocupen, i preocupen, en l'entorn de l'entitat.

Hisenda

El 19 de juliol de 2018 filtrava a la premsa un document privat d'una empresa que revelava que l'Agència Tributària havia demanat una diligència d'embargament preventiu contra el Lleida Esportiu per un import de 928.242 euros ordenant a tots els deutors del club a que ingressin les quantitats que havien de pagar-los a Hisenda i no a l'entitat.

Des del club es va sostenir en un principi que no tenia notícies oficials del tema. Més d'un any després la resposta és la mateixa del primer dia: "Quan toqui ja ho explicarem tot". Mentrestant, el club segueix funcionant amb normalitat fitxant jugadors, traspassant a altres i competint en la Segona Divisió B sense que sembli preocupar en excés el tema. La notícia, això sí, va servir per saber que el Lleida portava dues temporades sense rebre subvencions de la Paeria.

Diputació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, explicava després de l'últim ple que l'ens provincial reclama al Lleida Esportiu la subvenció de la temporada 2015-2016, xifrada en 110.000 euros més interessos per no haver presentat tota la documentació com correspon. El club va indicar que havia presentat al·legacions però ara mateix tot fa indicar que tocarà passar per caixa mentre les ajudes de la Diputació segueixen congelades.

Bàsquet

"La setmana que ve tindreu notícies sobre aquest tema perquè sinó el titular d'avui seria un altre. Cal no confondre silenci amb no treballar ". Aquesta era la resposta del president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, quan al juliol de 2018 se li preguntava per l'oferta de compra del Força Lleida que ell mateix havia quantificat dies abans a 400.000 euros. Des de llavors, de nou silenci o un "ara no toca" extraoficial.

Museu Màrius Duran

El 27 de març de 2018, Albert Esteve anunciava l'inici de les obres del futur museu indicant que el termini d'execució seria de 12 mesos. Han passat 18 i obres sembla que hi ha, però de moment no s'han acabat o no s'ha fet públic res al respecte.

Marcadors

El 18 d'octubre de 2017 el club deia prou i davant la inacció de la Paeria assumia la substitució del vell, i espatllat, marcador del Camp d'Esports. Es va dir que la primera i segona fase serien immediates i inclourien un videomarcador a Gol Sud i un altre de leds a tribuna. Més endavant s'instal·larien altres dos. A dia d'avui només n'hi ha a Gol Sud.

Pressupost 2018/19

El club solia facilitar a primers de juliol els números de cada temporada i el pressupost. Aquest any no ha estat així. "Quan tanquem el balanç el farem públic", ha estat la resposta sempre que hem preguntat pel tema.

Trofeu Emili Vicente

Per a la tercera edició es va filtrar que la idea era aprofitar el retard en l'inici de la Copa del Rei per traslladar el partit a setembre o octubre amb un rival que podria ser el Girona. Setembre ha passat, avui és 9 d'octubre i tampoc s'ha dit res de nou al respecte.

Abonats

Durant la campanya d'abonats de cada temporada, el club solia actualitzar setmanalment el nombre de renovacions i altes. Aquest any, a més, es van agilitzar els tràmits a l'obrir dues taquilles per a les renovacions i les oficines per a les altes. No obstant això, deu dies després del tancament del termini de renovacions no hi ha xifres i la resposta és "estem en això".

Són, en definitiva, una sèrie de temes que afecten a diferents aspectes del dia a dia de l'entitat, alguns més preocupants i altres menys, però que desperten certa incertesa en l'entorn de l'entitat.

Òbviament el Lleida Esportiu és un club privat i com a tal pot gestionar com cregui oportú el seu flux d'informació, però una mica més de transparència segur que seria ben rebuda per part dels aficionats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats